Slot sprak uitgebreid met Ivanušec: ''Dat gaat hem ook niet helpen''

Slot sprak uitgebreid met Ivanušec: ''Dat gaat hem ook niet helpen''

Feyenoord verwacht de komende maanden meer van Luka Ivanušec. Trainer Arne Slot heeft vandaag uitgebreid gesproken met de international van Kroatië over wat er beter moet aan zijn spel om zijn basisplaats terug te veroveren. Ivanušec is een van de spelers waar de technische staf hard mee aan de slag gaat om de volgende stappen te zetten in zijn ontwikkeling.

De situatie van Ivanušec bij Feyenoord is bekend. De buitenspeler kwam voor een miljoenenbedrag over van Dinamo Zagreb en de verwachtingen waren hoog. Na een blessure heeft de linkspoot die verwachtingen niet meer kunnen waarmaken. In eerste instantie wil Slot tegenover de pers niet uitleggen waarom hij momenteel niet rendeert. De trainer bevestigt wel vandaag een gesprek te hebben gehad met Ivanušec. ''Ik was net zes minuten te laat omdat ik hem dat heb uitgelegd, maar als ik dat nu aan jullie uitleg, denk ik niet dat ik de speler daarmee help.''

''Ik heb hem aangetoond wat er beter moet'', begint Slot na aandringen van enkele journalisten. ''Volgens mij heb ik al vaker gezegd wat er anders moet, maar ik denk niet dat het in zijn belang is om elke keer te vertellen wat er beter moet. Dat gaat hem ook niet helpen.'' Slot staat erom bekend veel te eisen van zijn buitenspelers. ''Ook daar heb ik het met hem over gehad. Vind je het prettig dat ik elke dag vertel wat er beter moet, of doen we dat gewoon een keer in de week?''

Slot merkt dat Ivanušec het goed oppakt en is lovend over zijn mentaliteit. ''Het mooie aan hem is, en dat vind ik echt bijzonder, is dat hij keihard aan de slag gaat met datgene wat hij moet verbeteren. Hij spreekt ook nadrukkelijk uit dat hetgeen wat wij van hem eisen nogal verschilt van wat er in het verleden van hem werd gevraagd. Hij geeft zelf ook aan dat zonder bal veel arbeid leveren en dan ook nog energie hebben om aan de bal het verschil te maken, iets is waar hij hard aan moet werken. Hij wil dat zelf ook op een hoger niveau brengen. Dan heb ik eigenlijk toch weer te veel gezegd, hé?'', sluit Slot lachend af.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties