Slot: ''Spelers voorbereiden op drie duels in acht dagen''

Slot: ''Spelers voorbereiden op drie duels in acht dagen''

Na drie oefenwedstrijden is het wel duidelijk dat Arne Slot de daad bij het woord wil voegen: Feyenoord jaagt tegenstanders af en probeert vooruit te voetballen, combinerend en met de lange bal. Daarmee lijken wel verdedigende risico's genomen te worden. Slot: "Er bestaat geen tactiek waarbij je geen kansen weggeeft. Anders zou iedereen zo spelen."

"Natuurlijk gaan analisten straks gelijk krijgen als we tegendoelpunten krijgen, maar dan kan ik laten zien dat dat vorig jaar ook gebeurde. Het is mijn overtuiging dat dit bij het spelersmateriaal van Feyenoord past. Daarom was het voor mij ook interessant om voor deze club te kiezen", aldus Slot voor de camera van RTV Rijnmond.

Met de Conference League voor de deur is er weinig ruimte voor rouleren om spelers rust te geven. "Sterker nog: dat doen we juist niet. We willen de spelers voorbereiden op drie duels in acht dagen omdat we door willen in Europa. Voor de groepsfase moeten we drie rondes spelen en dan krijgen we nog zes wedstrijden. Veel jongens zullen dus op donderdag en zondag regelmatig spelen."

Slot wacht op versterking
Er gaan nog versterkingen komen en dat is wel nodig ook. "Het valt me op dat we een smalle groep hebben als je kijkt naar spelers die ervaring in de eredivisie of een andere competitie hebben. Vooral in vergelijking met de ploegen om ons heen. Centraal achterin heb je alleen Marcos Senesi, die meer dan tien wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld."

Er moet dus nog wel wat gebeuren centraal achterin, maar snelheid is geen vereiste. "Het zal extra fijn zijn en dat is logisch als je met ruimte in de rug speelt. Maar bij Cambuur en AZ had ik ook geen extreem snelle verdedigers. Het hangt er ook vanaf hoeveel je moet verdedigen als je druk aan de voorkant zet."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties