Slot over spelverloop: "Dit is structureel"

Slot over spelverloop: "Dit is structureel"

Arne Slot was na afloop van FC Twente - Feyenoord niet blij met de manier waarop het bekerseizoen tot een vroegtijdig einde kwam. Dat het in de week van de Klassieker op een verlenging aan moest komen, maakte hem niet uit, maar dat Feyenoord vervolgens tegen de verhoudingen in verloor wel.

"Je wil een wedstrijd winnen en als daarvoor een verlenging nodig is, is dat prima", begon Slot tegenover ESPN. "Maar dat was niet voldoende. Dat de wedstrijd zo verloopt, is niet geheel verrassend voor ons. Dit is structureel. Dat is heel vervelend, omdat het ons al een paar keer pijn heeft gedaan met puntverlies in de competitie. Het positieve vind ik dat we vergeleken met de vorige wedstrijd weer beter speelden. Met name in de eerste helft kwamen we al tot de nodige kansen en waren we dominant. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je wint, en dat hebben we niet gedaan."

Dat kwam mede door - opnieuw - een uitstekend keepende Lars Unnerstall. "Alle credits voor hem, want je kunt ook niet zeggen dat wij elke bal slecht inschoten. Hij stond fantastisch te keepen, maar dan is het niet alleen vervelend dat we zelf de kansen missen, maar ook dat de spaarzame kansen die de tegenstander krijgt wel twee doelpunten opleveren."

Slot zelf richtte zijn woede na afloop op de arbitrage, maar was voor de camera wat genuanceerder. "Ik vond twee minuten extra tijd weinig, maar daar zeur ik veel te veel over. Dan krijg je op het eind nog een corner, maar dan fluit hij af. Misschien was dat terecht, maar ik had wissels gezien, doelpuntvieringen, blessurebehandelingen... Ik had zelf gehoopt op iets meer, maar dat was naïef van me. Misschien hadden we nog een halfuur door kunnen spelen en hadden we nog niet gescoord, dat is de andere kant van het verhaal."

''We hebben een dag langer rust dan na Europese wedstrijden''
Na een nieuwe teleurstelling moet Feyenoord de rug nu dus zien te rechten voor de topper tegen Ajax. Ondanks de resultaten in de afgelopen week houdt Slot vertrouwen. "Het is ongelofelijk klote dat je eruit vliegt, maar het is niet zo dat wij op basis van ons spel met knikkende knieën naar zondag toe moeten. We weten ook dat we met Ajax een heel sterke tegenstander treffen. Ik ben heel nieuwsgierig hoe we ons daartegen wapenen." Over de vermoeidheid maakt hij zich geen zorgen. "We hebben een dag langer rust dan na Europese wedstrijden."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties