Slot over Paixão, Geertruida en Wieffer na De Klassieker

Arne Slot zag zijn ploeg voetballend niet onderdoen voor Ajax in De Klassieker. De trainer van Feyenoord is verder trots op de manier waarop zijn ploeg de Amsterdammers heeft vastgezet op eigen helft, maar zag het tien minuten niet goed gaan. Daarin viel dan ook de teleurstellende gelijkmaker.

''De eerste helft was heel agressief en goed'', begint Slot zijn verhaal in gesprek met ESPN. ''Vanuit ons perspectief waren we heel goed in het druk zetten, daar staan we ook bekend om en dat verwachten de mensen van ons. Dat hebben we ook volledig geleverd. Ik vond het de eerste kwartier na rust ook nog goed. We hadden toen drie a vier omschakelmomenten waarin we gevaarlijk werden.''

Feyenoord kon het druk zetten niet de hele wedstrijd volhouden. ''Dan ontstaat er een fase waarin Ajax wel ons middenveld oversteekt. Daarin lijkt het alsof we vermoeid zijn, maar dan zeg ik met nadruk lijkt. Na de 1-1 waren we weer volop bezig om de 2-1 te maken met dreigende situaties. Het blijft altijd gevaarlijk als Ajax er met een counter uit kan komen. Ik denk dat wij in de eindfase nog vol voor de 2-1 zijn gegaan en die hebben we helaas niet gekregen.''

Igor Paixão laat kwaliteit zien
De Braziliaan kon zich onderscheiden met een heerlijke treffer. Slot: ''Je moet zorgen dat Paixão in dit soort situaties komt en dat kwam hij omdat Hartman ongelofelijk agressief druk zet. Geweldig om te zien van een speler die vijf a zes wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld en hem dan in een Klassieker zo ziet presteren. Dat gold denk ik voor meer spelers van ons. Normaal is een Feyenoord - Ajax veel eenrichtingsverkeer. Vandaag hebben we ze constant op hun helft proberen vast te zetten. Op tien minuten na en toen viel de 1-1. De gelijkmaker voelde je wel een beetje aankomen.''

Lutsharel Geertruida ijzersterk
Slot is lovend over zijn verdediger. ''Geertruida was bij ons geweldig vandaag. Szymański en Danilo hebben veel loopwerk verricht, dan doe ik de rest misschien nog te kort. Ik denk dat Ajax een betere selectie heeft en wij zijn vandaag voetballend prima meegekomen. Dat vind ik een groot compliment voor de jongens. Je kan vandaag niet zeggen dat Ajax zoveel beter heeft gevoetbald dan wij.''

Mats Wieffer doorstaat test met glans
De trainer van Feyenoord heeft ook de nodige complimenten voor de nieuweling. ''Het is pas zijn derde wedstrijd in het shirt van Feyenoord en hij heeft denk ik een prima wedstrijd gespeeld. Hij had in die fase van tien minuten wel last van vermoeidheid, maar kon zich weer oprichten daarna en heeft denk ik zeer ongelukkig de eigen goal gemaakt. Hij heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld.''