Slot over initiatief voor Dessers: "Hoop dat het aanzetje geeft tot meer"

Slot over initiatief voor Dessers: "Hoop dat het aanzetje geeft tot meer"

Afgelopen week verscheen het nieuws dat een groep Feyenoorders een crowdfundingsactie was gestart om Cyriel Dessers langer in De Kuip te houden. Ook trainer Arne Slot werd daar zondag na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard mee geconfronteerd. Hij legde uit dat de actie waarschijnlijk niet het gewenste resultaat kan hebben, maar hoopt wel dat het iets anders teweeg kan brengen.

"Hartstikke mooi natuurlijk, zo'n initiatief", werd Slot geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Het zegt alles over de betrokkenheid van de supporters van de club en tegelijk zegt het alles over wat Cyriel tot nu toe met zijn spel heeft afgedwongen", zei hij over de Conference League-topscorer van de club. Feyenoord heeft tot 1 juni de optie om Dessers voor vier miljoen euro definitief over te nemen van Genk. Met de crowdfunding hoopten de initiatiefnemers een deel van dat bedrag aan Feyenoord te kunnen schenken.

Slot legde echter uit dat de actie weinig kans van slagen heeft. "Juridisch en regeltechnisch schijnt het onmogelijk te zijn om een dergelijke constructie ook echt te realiseren", zei hij. "Maar het gebaar is wel heel mooi. Ik hoop daarom dat het anderen, mensen met écht veel geld, inspireert om Feyenoord te helpen. Het zou heel mooi zijn als dit initiatief van de supporters een aanzetje geeft tot meer", doelde hij op de potentiële investeerders die Feyenoord al langere tijd probeert binnen te halen.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties