Slot: "Ook het succes van Varkenoord"

Slot: "Ook het succes van Varkenoord"

Arne Slot kan tegen Go Ahead Eagles zijn eerste prijs als trainer binnenhalen. De beloning van een geweldig seizoen moet komen in de vorm van de landstitel. Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd verschijnt de trainer voor de camera van ESPN.

"We hebben er heel veel zin in", opent Slot. "Dit is nog specialer dan al die andere wedstrijden die je in De Kuip speelt. Elke thuiswedstrijd is mooi, Europese wedstrijden zijn helemaal geweldig hier, maar als wij alleen al met de bus hier naartoe rijden is het anders dan een gemiddelde thuiswedstrijd hier."

Trauner en Geertruida
Gernot Trauner is er vandaag niet bij om zijn eerste prijs als speler binnen te halen. De verdediger heeft een knieblessure en het is niet zeker of hij nog zal spelen dit seizoen. "Volgens mij zei ik na Excelsior dat hij weer mee zou trainen. Het was niet goed genoeg en het is nog maar de vraag of hij richting het einde van het seizoen überhaupt er bij gaat zijn."

Lutsharel Geertruida vervangt de Oostenrijker vandaag centraal in de verdediging. Eerder dit seizoen is al duidelijk geworden dat hij ook op die posities goed uit de voeten kan. "Ik vind dat hij het beide ontzettend goed kan invullen. Als rechtsback geeft hij extra mogelijkheden omdat hij het middenveld ondersteunt. Als rechter centrale is hij geweldig in staat de opbouw vorm te geven. Ik denk dat hij beide posities heel erg goed kan invullen."

Jongens uit de jeugd
Na twee seizoenen onder Slot waar veel spelers uit de eigen jeugd indruk hebben gemaakt, is het ook volgens de trainer een beloning op het succes in de opleiding. "Ik denk dat het sowieso bijzonder is dat er zoveel jeugdspelers in de basis staan bij een team dat bovenaan staat. Dus is dat ook het succes van Varkenoord, zoals er ook een aantal spelers zijn die we via scouting hebben binnengehaald. Succes heeft vele vaders, zoals dat zo mooi heet."

Slot: "Ook het succes van Varkenoord"
Tein Troost, Gernot Trauner, Mimeirhel Benita en Patrik Wålemark behoren niet tot de wedstrijdselectie.
Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties