Slot neemt het op voor Senesi: ''Waar gevoetbald wordt, worden fouten gemaakt''

Slot neemt het op voor Senesi: ''Waar gevoetbald wordt, worden fouten gemaakt''

Marcos Senesi krijgt de laatste weken kritiek op zijn spel. De Argentijnse verdediger zag er afgelopen weekend bij het tegendoelpunt niet goed uit en ook dat zorgde weer voor het nodige commentaar. Arne Slot neemt het tijdens de persconferentie op voor zijn pupil.

Een journalist kaart op de persconferentie het gebrek aan concurrenten van Senesi aan. Op andere plekken in het elftal is het knokken voor je plekje, maar achter Senesi zou niemand staan. Slot pareert die uitspraak van de journalist. ''Ik vind dat je Lutsharel Geertruida heel veel tekortdoet als je beweert wat jij nu beweert. Hij vulde het uitstekend in als hij de vervanger van Senesi was. Ik denk dat wij dit seizoen op een andere plek zijn gaan verdedigen, daar moeten de jongens aan wennen. Dat doen ze over het algemeen hartstikke goed: we zijn behoorlijk in staat om weinig tegengoals te krijgen en om vaak de nul te houden.''

''De nieuwe speelwijze is voor de verdedigers een grote omschakeling geweest en dat betekent dat ze met heel veel ruimte in de rug spelen. Tegen Groningen deden ze (Senesi en Gernot Trauner, red.) dat 89 minuten heel goed, maar net dat ene moment niet. We hadden allemaal gedacht dat we heel veel tijd nodig zouden moeten hebben om deze speelwijze onder de knie te krijgen, maar ik ben heel tevreden met hoe ze dat invullen. Dat er nog schoonheidsfoutjes zijn is duidelijk. Ik ken ook teams die al vijf, zes of zeven jaar met een duidelijke speelwijze spelen. Daar gebeurt het ook nog wel eens dat er een lange bal verkeerd ingeschat wordt. Waar gevoetbald wordt, worden fouten gemaakt'', sluit de trainer af.

Lees meer over
Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties