Slot lovend: "Hij is echt de leider van dit elftal"

Slot lovend: "Hij is echt de leider van dit elftal"

Feyenoord won zondagmiddag redelijk eenvoudig met 3-1 van FC Utrecht. Na afloop van de wedstrijd deelt Arne Slot zijn analyse over de wedstrijd en geeft hij complimenten over zijn aanvoerder. Hij begon echter wel opmerkelijk kritisch over het enige tegendoelpunt in de wedstrijd.

"Je wilt heel graag de nul houden en dan is het teleurstellend als hij toch nog valt", opent de trainer tegenover ESPN. "Zeker omdat ik de indruk had dat het duidelijk buitenspel was." De scheidsrechter vond echter dat de aanval dusdanig lang doorging, dat het doelpunt gewoon geldig was. Na het zien van de beelden was de trainer het hier wel mee eens.

In de media is de afgelopen dagen veel gesproken over of Feyenoord het zondag wel zou redden na de zware wedstrijd tegen AS Roma. Trainer Slot was echter niet verrast met de scherpe start van de Rotterdammers. ''Ze gingen een beetje naar de middenlijn en vanaf daar probeerden ze druk te zetten. Ik was niet verrast door onze opening, omdat dat is wat we altijd verwachten. Ik zag Orkun Kökcü afgelopen donderdag in de 120ste minuut een sprint van 80 meter maken, dus dan denk ik dat hij fit is. Dat heeft hij vandaag weer aangetoond.''

Orkun Kökcü
De trainer van Feyenoord is ontzettend lovend over zijn aanvoerder. Hij ziet dat de middenvelder enorme stappen heeft gezet dit seizoen: "Ik vind het vervelend om er één uit te lichten, want Hancko en Geertruida hebben ook 120 minuten gespeeld. Maar Orkun heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt in zijn spel en ook in zijn fitheid. Hij is echt de leider van dit elftal. Dat heeft hij in de twee ontmoetingen tegen Roma laten zien en ik vond ook dat hij vandaag het team heeft geleid in zijn voetbal en zeker ook in zijn arbeid."

Lees meer over
Orkun Kökcü Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties