Slot looft Legioen: "Nog niet eerder meegemaakt"

Slot looft Legioen: "Nog niet eerder meegemaakt"

Arne Slot beleefde vanavond waarschijnlijk zijn meest enerverende wedstrijd als Feyenoord-trainer tot nu toe. De oefenmeester zag zijn ploeg een 2-0 voorsprong weggeven, om zich in de absolute slotfase weer terug te knokken en uiteindelijk met 5-3 te winnen. "Ik dacht wel even: ik weet niet of dit nog rechtgedraaid kan worden, maar dan had ik geen rekening gehouden met onze supporters en het karakter van mijn elftal."

Voor Slot, die pas enkele maanden trainer is in De Kuip, was het de eerste keer dat hij Het Legioen op deze manier meemaakte. "Tyrell speelde vandaag zijn honderdste wedstrijd, die heeft dit heel vaak meegemaakt. Ik heb als trainer ook vaker een schitterende sfeer meegemaakt, maar dit als trainer van Feyenoord nog niet."

"Maar ik zou mijn spelers tekort doen om het alleen aan de supporters toe te schrijven", voegde hij daaraan toe. "De jongens zijn vol doorgegaan - ondanks de teleurstelling van de 2-3 - en werden uiteindelijk beloond voor het karakter dat ze getoond hebben. Niet zozeer voor het goede voetbal, maar wel voor hun wilskracht en karakter."

VAR-moment
Toch was het nog even de vraag of de 4-3 van Guus Til wel zou tellen, omdat hier volgens de VAR een overtreding van Bryan Linssen aan vooraf ging. "Toen ik hoorde dat het om een overtreding ging, dacht ik: in die aanval zijn wel 15 overtredingen gemaakt. Dan is het wel heel bijzonder om er één uit te lichten. Ik dacht ook dat de kans dat hij hem afkeurde vrij groot zou zijn, maar hij heeft een goede beslissing gemaakt - zonder dat ik het teruggezien heb", voegde hij daar lachend aan toe.

Lees meer over
NEC Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties