Slot legt uit waarom Feyenoord nog een buitenspeler wil

Slot legt uit waarom Feyenoord nog een buitenspeler wil

Feyenoord is na een goede week op de transfermarkt nog altijd niet klaar. Zoals bekend willen de Rotterdammers twee nieuwe linksbacks toevoegen aan de selectie. Ook aast Feyenoord op een extra buitenspeler. Arne Slot vertelt in gesprek met ESPN waarom een extra aanvaller in de selectie belangrijk is.

''Buitenspelers zijn meestal de posities waar je spelers het vaakst wisselt'', begint Slot. ''Als er iemand geblesseerd is, wat ook wel eens gebeurt, dan is het heel goed om veel buitenspelers te hebben. Helemaal als die ook nog eens op andere posities uit de voeten kunnen. Buitenspelers moeten ook veel creëren en dat is iets dat je niet elke week van ze kan verwachten. Dan is het heel fijn als je als trainer wisselmogelijkheden hebt."

Dat Feyenoord de transfermarkt nog op gaat voor een aanvaller heeft niks te maken met Alireza Jahanbakhsh. De buitenspeler heeft een moeizaam seizoen achter de rug in De Kuip. Volgens Slot hoeft Jahanbakhsh niet te vertrekken van Feyenoord en speelt er momenteel ook niks concreet. ''Maar als een speler niet happy is, dan heb je een andere discussie. Ik vond dat Alireza prima inviel, agressief was, dus hij heeft wel de goede boodschap afgegeven.''

Kunnen we deze week aankopen verwachten?
Slot kan niet zeggen of Feyenoord voor Vitesse nog nieuwe spelers gaat presenteren. ''Ik heb best wel vaker gedacht dat spelers er al eerder zouden zijn. De linksbackpositie is waar wij het meest actief in geweest zijn. Het feit is dat ook de spelers die nu gekomen zijn wat langer op zich hebben laten wachten dan dat we zouden willen. Om een simpel voorbeeld te geven: we waren al met Timber bezig sinds de start van de voorbereiding. Dat geeft aan dat transfers soms wat langer de tijd nodig hebben.''

''Met de linksbackpositie zijn we eigenlijk ook al vanaf die periode bezig en dan ben je soms afhankelijk van een andere club. Over het algemeen wil je spelers hebben die al wedstrijden gespeeld hebben, zeker voor ons in deze fase: niet weer een speler aantrekken die zes weken nodig heeft. Dan is het dus moeilijker om een speler aan te trekken. Kortom, je bent van meerdere zaken afhankelijk. Ik had eigenlijk verwacht dat de linksback er al eerder zou zijn geweest, dus ik vind het vreselijk moeilijk om te zeggen dat hij er morgen is."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties