Slot lacht om goedkope penalty's: "Ik zeg er liever niets over"

Slot lacht om goedkope penalty's: "Ik zeg er liever niets over"

Ondanks de 2-1 nederlaag tegen AZ was Arne Slot zondagmiddag trots op zijn Feyenoord. Hij vond zijn ploeg bij vlagen goed voetballen en bovenal goed reageren na de twee veel te makkelijk gegeven strafschoppen. Over de penalty's zelf wilde hij zich niet uitlaten, al maakte hij zijn mening toch duidelijk.

"Ik heb het niet teruggezien", zei Slot in eerste instantie toen ESPN de penalty's aanhaalde. "Maar wat heeft het nu nog voor zin? Ze zijn gegeven. Het is vervelend, maar ik was heel tevreden hoe Feyenoord zich gepresenteerd heeft, op de 25 minuten van de eerste strafschop tot de rust na. Dat is vrij normaal als je twee strafschoppen tegen krijgt en ook nog een derde goal, waar de VAR gelukkig wél ingreep, want dat zag de arbitrage ook niet goed."

Dat Slot het woord 'ook' gebruikte zei veel, al wilde hij vooral doorgaan over de prestatie van zijn ploeg. "We hebben ons als een topclub gepresenteerd. We waren dominant, waren beter en heel goed aan de bal. We hadden heel goed druk op ze, alleen die 25 minuten hebben we het moeilijk gehad. Ik denk ook dat er niet veel teams zijn die twee strafschoppen tegen een sterke tegenstander als AZ kunnen overwinnen."

Penalty's
Wanneer Slot de strafschoppen dan toch terug te zien kreeg, moest hij lachen. "Het is een Dani de Wit-penalty", zei hij over zijn eigen ex-speler, die de eerste gemakkelijk versierde. "Ik heb altijd enorm kunnen waarderen wat een drama hij kan maken als hij aangeraakt wordt. Ik snap dat de VAR hem niet terugdraait, want je kunt niet ontkennen dat er contact is. Maar ik denk dat de VAR 'm andersom ook niet had teruggedraaid."

Bij de tweede was nog duidelijker dat er niets aan de hand was, zoals ook bleek uit de reactie van Slot. Hij moest hard lachen en wilde er verder geen woorden aan vuil maken. "Oké, twee strafschoppen tegen. Alles wat ik daarover zeg is te veel. Ik zeg er liever niets over, anders krijgt dat de aandacht. Ik wil dat de aandacht gaat naar dat wij hier heel goed gespeeld hebben, op die 25 minuten na."

Slot loofde in dat kader vooral de mentale weerbaarheid die zijn ploeg na de twee tegendoelpunten toonde. "Je komt aangeslagen de rust uit, na een heel slechte fase voor rust. Als je dan zo reageert als team, dan geeft dat heel veel vertrouwen richting de komende weken en maanden. Uiteraard is in de kleedkamer wel besproken wat wij van de strafschoppen vonden. Niet door mij, maar door de spelers onderling. Dan heb je een mentale tik gehad. Als je dan zo naar buiten komt, is dat heel goed."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties