Slot kent smaakmaker van PEC Zwolle heel goed: ''Veel clubs zitten achter hem aan''

Slot kent smaakmaker van PEC Zwolle heel goed: ''Veel clubs zitten achter hem aan''

Arne Slot treft vanavond zijn oude werkgever. De oefenmeester begon en eindigde zijn spelerscarrière bij PEC en woont nog altijd in Zwolle. Slot kijkt daarom uit naar de eerste wedstrijd van de TOTO KNVB Beker en kent de clubtopscorer van de tegenstander, Thomas van den Belt, heel goed.

"Ik woon met heel veel plezier in Zwolle, maar ik slaap de avond voor een wedstrijd in Rotterdam", zegt de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Niemand hoeft dus vuurwerk af te steken in mijn straat, zoals dat wel gebeurde in de nacht voor de wedstrijd tegen FC Utrecht voor het spelershotel."

Het treffen met PEC Zwolle is speciaal voor Slot, maar hij wil er ook niet een te groot ding van maken. "Ik heb er een mooi verleden, het was een schitterende tijd. Het is heel leuk om weer eens tegen PEC Zwolle te spelen, maar heel bijzonder is het ook weer niet. Met SC Cambuur en AZ heb ik ook al vaak tegen PEC gespeeld. Met Bram van Polen en Bart van Hintum heb ik zelfs nog gespeeld."

Nieuwe versterking van Feyenoord op het middenveld van PEC?
Van den Belt is dit seizoen met acht doelpunten in achttien duels de clubtopscorer van PEC Zwolle. De 21-jarige middenvelder is de zoon van een van de beste vrienden van Slot. De oefenmeester van de Rotterdammers was zelfs nog de trainer van Van den Belt toen hij werkzaam was in de jeugdopleiding van de Zwollenaren. Of het een optie is voor Feyenoord? "Er zitten heel veel clubs achter hem aan, weet ik toevallig. Thomas is een uitstekende middenvelder die zich geweldig ontwikkelt."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties