Slot: "Ik denk dat je ziet dat we Paixão ook alle vertrouwen geven"

Slot: "Ik denk dat je ziet dat we Paixão ook alle vertrouwen geven"

In plaats van dat Feyenoord een extra buitenspeler heeft gehaald in de afgelopen transferwindow, is er juist een aanvaller vertrokken. Hoewel Arne Slot met Yankuba Minteh de beschikking heeft over een snelle rechtsbuiten, kiest de trainer er toch voor om Calvin Stengs door te schuiven. Voorafgaand aan de wedstrijd vertelt Slot over de wisselingen in zijn formatie.

"In mijn eerste jaar bij Feyenoord kon ik mijn ogen dicht doen en dan stond de opstelling er", begint de trainer tegenover ESPN. "Het tweede jaar zeker op het einde ook. Dit jaar is het best wel vaak hetzelfde, maar gaat het zeker niet met de ogen dicht. Het gaat het met nodige nadenken, maar dat hoeft niet erg te zijn als ze alle vier (buitenspelers, Red.) gewoon constant leveren. Alleen als goals en assists uitblijven, dan ga je daar wel over nadenken. Maar ik denk dat je ziet dat we Paixão, die elke week op het veld staat, ook alle vertrouwen geven."

Luka Ivanušec lijkt nog ver weg van een basisplaats bij Feyenoord en dat levert wekelijks vragen op. Waarom hij Stengs niet kon vervangen als aanvallende middenvelder op het middenveld? "Hij heeft één seizoen als tien gespeeld, dus er zullen best wedstrijden zijn waar dat kan. Maar zijn verbeterpunt aan de buitenkant zullen nog meer in beeld komen in het midden, omdat Santiago een geweldige doelpuntenmaker is, maar zonder bal met drukzetten geholpen moet worden. En dat zijn punten waar Ivanušec precies op moet groeien."

Couhaib Driouech
Slot liet een aantal dagen geleden al weten waarom Driouech op de laatste dag van de transfermarkt niet naar Feyenoord is gekomen. De trainer denkt dat de buitenspeler van Excelsior zijn elftal niet direct versterkt en wil niet dat de teamdynamiek wordt verstoord. "Wij hebben qua aantallen meer dan voldoende spelers. Als je dan weer een buitenspeler haalt, gooi je wel een klein bommetje in je kleedkamer. En dan vind ik dat hij er aan alle kanten bovenuit moet steken, of het is een groot talent en dan moet de prijs daar ook naar zijn. 
Één van de krachten van Feyenoord is hard werken en teamdynamiek. Dat kun je te grabbel gooien als je er iemand bij haalt zonder dat die gene in staat is om een wedstrijd voor je te winnen."

Lees meer over
Arne Slot Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties