Slot heeft een record binnen en aast op meer met Feyenoord

Slot heeft een record binnen en aast op meer met Feyenoord

Arne Slot staat weer voor een fraaie mijlpaal met Feyenoord. De trainer kan aankomende week twee records verbreken. Eén daarvan is al zeker, de andere vindt plaats wanneer de Rotterdammers zondagmiddag geen tegendoelpunt kregen tegen Almere City.

Feyenoord speelt donderdagavond een Europese wedstrijd en treft AS Roma in de tussenronde van de Europa League. Voor Slot wordt het zijn 36ste wedstrijd voor de stadionclub in Europa. Op dit moment staat de trainer nog gelijk met Bert van Marwijk, die in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup wist binnen te slepen. Het is nog altijd de laatste Europese prijs voor een Nederlandse club.

Naast Slot (35) en Van Marwijk (35) maken Ernst Happel (21), Václav Ježek (19) en Willem van Hanegem (18) de top vijf compleet. Dit schrijft RTV Rijnmond. Happel springt er qua winstpercentage dik bovenuit. De Oostenrijker stond aan het roer toen Feyenoord in het seizoen 1969/1970 de Europa Cup 1 wist te veroveren. Slot won zeventien van de 35 wedstrijden, en hoopt natuurlijk donderdag in Rome zijn achttiende Europese overwinning te behalen.

Wanneer het gaat om wedstrijden in de Champions League staat Slot op plek zes. Happel is met zeventien wedstrijden de recordhouder, gevolgd door Leo Beenhakker (14). Wanneer Feyenoord aankomend seizoen wederom uitkomt in de groepsfase van de miljoenenbal, dan komt de teller van Slot op 14 wedstrijden te staan. In het vernieuwde toernooi worden namelijk acht duels in de groepsfase afgewerkt.

De nul
Wanneer Feyenoord zondag wederom geen tegendoelpunt weet te krijgen, betekent dit ook een record voor Slot. PSV (beker), FC Twente, AZ, nog een keer AZ (beker), Sparta en RKC Waalwijk wisten niet te scoren tegen Feyenoord. Ook Giovanni van Bronckhorst kreeg dit voor elkaar deze eeuw. Wanneer de Rotterdammers geen doelpunt incasseren, verbreekt Slot met Feyenoord dit record.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties