Slot: ''Die gaven ook al aan dat de pijp leeg was''

Trainer Arne Slot heeft genoeg om over na te praten. Feyenoord sleepte uiteindelijk nog een punt uit de wedstrijd tegen PSV, maar vooral de eerste helft zal lang onderwerp van gesprek blijven. De Rotterdammers begonnen enorm matig aan het duel.

''Wat ik dacht na tien minuten? De eerste paar minuten vond ik nog wel aardig van ons. Kwamen we nog een of twee keer door. Daarna is het eenrichtingsverkeer geweest en dan ben je blij dat het met de rust nog maar 0-2 staat'', vertelt Slot in gesprek met ESPN. ''PSV was de eerste helft veel beter, omdat het maar 0-2 stond waren we nog altijd in leven.''

''Ik denk dat het voor een speler moeilijk is om te zeggen, maar ik denk dat het vooral met de kwaliteiten van PSV te maken had. Die speelden de eerste helft echt heel erg goed. Heel veel mensen tussen de linies waar we veel moeite mee hadden. Ze hebben ook veel goede spelers en vandaag hebben ze erg goed gevoetbald in de eerste helft.''

''De tweede helft hebben we de wedstrijd behoorlijk kunnen omdraaien. Wat ik letterlijk heb gezegd? Dat weet ik niet meer, maar we hebben natuurlijk drie wissels doorgevoerd. Dat doe ik niet heel vaak. Twee van de drie was ik sowieso al van plan. Die gaven ook al een dat de pijp leeg was. Ik denk dat dat mentaal was, als je veel achter de bal moet aanlopen.''

Mede door de energie van Bryan Linssen kwam Feyenoord een stuk beter voor de dag, zo zag ook Slot. ''Na de rust zaten we gewoon veel beter in de wedstrijd en dan hebben we best nog lang gewacht om de kansen om te zetten in goals.'' De trainer gaf verder aan dat Feyenoord aankomende woensdag spelers gaat sparen tegen Go Ahead Eagles.

Frustratie bij PSV
Roger Schmidt was na afloop woedend over de gegeven strafschop. Slot weet hoe het voelt: ''Ik kan me de emotie bij de tegenstander volledig voorstellen. Wij hebben hier ook mee te maken gehad en dat wij aan de verkeerde kant stonden.''