Slot: "Dat zie je denk ik ook in de opstelling terug"

Slot: "Dat zie je denk ik ook in de opstelling terug"

In een speelronde waar alle teams op hetzelfde tijdstip spelen, is het voor ESPN lastig om alle clubs de juiste aandacht te geven. Daarom verscheen trainer Arne Slot pas zeer kort voor de aftrap voor de camera om zijn verhaal te doen over het belang van deze wedstrijd, de opstelling en zijn vertrek.

Slot verwacht in ieder geval niet dat er revanche gevoelens leven binnen de selectie van NEC. "Ik denk niet bij de tegenstander, maar wel dat het in het stadion een klein beetje mee kan spelen. De tegenstander wil gewoon heel graag vijfde worden en daarvoor moeten ze vandaag winnen. Voor mij is het moeilijk te peilen, maar ik denk dat het met name daarom gaat en niet zozeer om voldoening te halen uit het feit dat je de finale verloren hebt."

Wat voor Feyenoord de motivatie is in deze wedstrijd? "Dat zie je denk ik ook in de opstelling terug, alhoewel er ook een aantal jongens geblesseerd zijn. Er spelen een paar jongens die vandaag de kans krijgen nadat ze een heel jaar lang hard gewerkt hebben en ook onderdeel van het succes zijn geweest, maar wat minder tijdens de wedstrijden."

In de verdediging heeft Slot een opvallende wissel toegepast op de linksback positie. "Marcos Lopez is een speler die ook naar de Copa America gaat. Daarnaast nog een aantal jongens die gewoon fit willen blijven voor de wedstrijden. Daar komt bij dat we een hekel hebben aan verliezen, dus drijfveren genoeg om vandaag een goede wedstrijd te gaan spelen."

Vertrek
Voor Slot is het zijn laatste uitwedstrijd met Feyenoord en uiteraard ziet hij daarom graag dat zijn elftal de drie punten pakt, maar daar is hij niet op die manier mee bezig. ''Dat gaat niet door mijn hoofd. Wat door mijn hoofd gaat, is het elftal zo goed mogelijk voorbereiden om een goede wedstrijd te spelen tegen een sterke tegenstander.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties