Slot: "Dat moeten we zeker meenemen naar donderdag"

Slot: "Dat moeten we zeker meenemen naar donderdag"

Feyenoord zette zondagmiddag een prima resultaat neer in Almelo. Trainer Arne Slot was dan ook tevreden, al had hij toch het nodige aan te merken op zijn ploeg. Hij waarschuwde zijn spelers vooral voor de zaken waar ze tegen Slavia Praag ook tegenaan kunnen lopen.

"Ondanks dat het een dik verdiende overwinning was en we echt wel goed gevoetbald hebben, heb ik toch gezien dat we op te veel momenten slordig aan de bal waren", begon Slot in gesprek met ESPN. "Met name de eerste fase na rust. Als je dat aanstaande donderdag ook doet, is dat niet zo handig. Ik was over heel veel dingen tevreden, maar vind wel dat we de bal een aantal keer te makkelijk verloren en ook twee standaardsituaties nog heel slecht uitverdedigden."

Daarmee kwam Slot op zijn tweede punt van kritiek. "Dat heb ik ook in de kleedkamer gezegd. We knnen heel tevreden zijn met dit resultaat, maar afgelopen donderdag was het ook een standaardsituatie die ons de das omdeed. Dat is ons tegen Slavia Praag al een keer eerder gebeurd. Dat zijn wel dingen die we mee moeten nemen naar de rest van het seizoen, en zeker ook naar donderdag."

Kunstgras
Bij de uitwedstrijd tegen Heracles gaat het al snel over de nadelen van kunstgras, al liet Slot daar na de wedstrijd een andere visie op los. Hij wees daarbij op de combinatie tussen Orkun Kökcü en Reiss Nelson die de gelijkmaker opleverde. "Onze eerste goal was een prachtig voorbeeld van hoe lekker het is om op kunstgras te spelen. Ik ben voorstander van natuurgras, maar het idee bestond bij Feyenoord altijd dat kunstgras een nadeel is. Maar als je heel goed voetbal speelt, is het in mijn beleving een voordeel."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties