Slot: "Dan vinden wij dat dit voor deze wedstrijd de beste keuze is"

Slot: "Dan vinden wij dat dit voor deze wedstrijd de beste keuze is"

Zoals verwacht heeft Arne Slot wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling voor de wedstrijd van woensdagavond. In plaats van Ramiz Zerrouki zal Bart Nieuwkoop aan de aftrap beginnen, wat voor een aantal verschuivingen in de selectie zorgt. De oorspronkelijke vleugelverdediger zal nu starten als rechtsbuiten en Calvin Stengs gaat weer spelen als aanvallende middenvelder. De trainer van Feyenoord hoopt hiermee beter spel aan de bal te vertonen en licht zijn keuze toe voorafgaand aan de wedstrijd.

"Ik hoop dat wij heel veel beter gaan voetballen", begint Slot voor de camera van ESPN op de vraag wat hij beter hoopt te doen met zijn elftal. "Dat ten eerste. Daarnaast hoop ik dat we weer zo goed verdedigen, want in topwedstrijden is het heel belangrijk om de nul te houden. Maar we willen uiteraard aan de bal beter voor de dag komen dan afgelopen zondag." AZ was in de vorige wedstrijd vaak dreigend via de lange bal. Of Feyenoord daar een voorbeeld aan wil nemen? "Dan heb je ook de types nodig voorin die diepgang maken. Calvin als rechtsbuiten is daar natuurlijk wat minder mee bezig. Dus het is zeker een aandachtspunt voor onze voorwaartsen dat ze hopelijk meer diep zullen gaan zonder bal."

"Ik wil niet per definitie een lange aanval. Maar ik zeg vaak dat wij een lange aanval nodig hebben om tot kansen te komen. Dat bleek ook afgelopen zondag, want toen de opbouw van achteruit stokte, is het ons misschien wel helemaal niet gelukt om een kans te krijgen." Nieuwkoop moet hier als rechtsbuiten bij helpen. "Ik maak mijn keuzes op basis van wat ik in wedstrijden, invalbeurten en trainingen zie. Uiteraard missen wij Alireza Jahanbakhsh nog en is er een rechtsbuiten in de vorm van Javairo Dilrosun weggegaan. Dan hebben wij er een X-aantal over en dan vind ik dat wij met Bart en Igor de beste keuze maken."

Het lijkt een duidelijk signaal voor Luka Ivanusec, Leo Sauer en Yankuba Minteh. "Dat zouden ze zo kunnen interpreteren, maar dat is niet de reden om het zo te doen. De reden is dat je invalbeurten ziet van deze spelers en je ziet ze trainen. Dan vinden wij dat dit voor deze wedstrijd de beste keuze is."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties