Slot blij met komst Hancko: ''Fysiek sterke jongen''

Slot blij met komst Hancko: ''Fysiek sterke jongen''

David Hancko mag zich bijna officieel Feyenoorder noemen. De Slowaakse verdediger gaat spoedig medisch gekeurd worden door de Rotterdammers en daarmee lijkt de stadionclub de gewenste defensie versterking binnen te hebben. Trainer Arne Slot ging op de persconferentie in op de naderende komst van Hancko.

''Ik denk inderdaad dat hij bijna binnen is'', zegt Slot. ''Het woord 'bijna' zegt dat het nog niet helemaal compleet is. Wanneer hij wordt gekeurd? Dat kan ik je niet exact zeggen, want ik heb vanochtend nog op het trainingsveld gestaan. Ik weet wel dat we heel druk bezig zijn om hem binnen te halen.''

''Het is een fysiek sterke jongen, sterk in de duels en hij is snel, zeker op de lange afstand. Hij kan met veel ruimte in z’n rug dus prima uit de voeten. We denken ook dat hij aan de bal comfortabel is en een toegevoegde waarde kan zijn in de opbouw.'' Hancko kan naast centrale verdediger ook als linksback uit de voeten.

''Op basis van wat we van hem gezien hebben, denken we over een versterking te kunnen spreken. Als hij komt, natuurlijk. Maar normaal gesproken spreek ik niet over spelers die nog niet van ons zijn'', knipoogt de trainer, die daarmee verraadt dat Hancko zo goed als binnen is. De Slowaak gaat voor vijf jaar tekenen in De Kuip, Feyenoord betaalt naar verluidt zo'n zeven miljoen euro aan Sparta Praag.

Lees meer over
Arne Slot Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties