Bijlow en Gimenez starten in de basis bij Feyenoord

Bijlow en Gimenez starten in de basis bij Feyenoord

Bij de hervatting van de competitie tegen Vitesse zullen Gernot Trauner en Luka Ivanušec zaterdagavond niet aanwezig zijn. Arne Slot deelde op de persconferentie echter wel het positieve nieuws dat Justin Bijlow weer onder de lat zal staan. Ook Santiago Gimenez zal ondanks zijn lange interlandperiode in Amerika gewoon in de basis beginnen.

"Justin Bijlow gaat morgen starten", vertelt Slot duidelijk op de persconferentie van vrijdagmiddag. "Ik denk dat Justin vooral heel blij is dat hij weer fit is. Daarbij komt dat hij weer gaat keepen, daar zal hij ongetwijfeld ook blij mee zijn, maar dat is denk ik ook iets wat hij verwacht had. Aangezien ik er nooit een geheim van heb gemaakt dat hij onze eerste keeper is. Timon heeft het nu twee keer uitstekend gedaan. Maar de vorige keer dat Justin Timon weer ging vervangen, heeft Justin het ook weer uitstekend gedaan. Alle reden om met heel veel vertrouwen daar naar te kijken. Justin is fit, oogt fris en heeft heel veel zin om weer te keepen. Ik hoop alleen dat hij morgen niet heel veel te doen krijgt. Hij gaat weer op goal staan."

Gimenez keerde donderdag terug na een interlandperiode met Mexico in Amerika. Hoewel hij misschien nog enige last zal hebben van een jetlag, is de spits van Feyenoord veel fitter dan de vorige keer en dus verwacht Slot geen problemen. "Als ik zelf naar hem moet luisteren wel", reageert de trainer op de vraag of hij er klaar voor is. "Hij weet natuurlijk dat hij de vorige keer tegen Heerenveen niet de beste wedstrijd voor ons gespeeld heeft, dus ik denk dat op het moment dat hij het vliegtuig uitstapte echt dacht: 'Als ik de trainer tegenkom, moet ik de hele tijd zeggen dat het goed gaat.' Hij zegt tegen iedereen dat hij zich veel beter voelt dan voor die wedstrijd tegen Heerenveen. Ik moet eerlijk zeggen dat hij vandaag op de training ook die indruk achterliet, dus dat is ook wel prettig. Hij zal normaal gezien gaan starten morgen.''

Ayase Ueda
Ueda heeft ook een lange reis moeten maken vanwege interlandverplichtingen. Voor de 25-jarige spits van Feyenoord is eveneens een speciaal programma opgesteld om zo snel mogelijk in het juiste ritme te komen "Daar geldt indirect hetzelfde voor. Hoewel dat wel de andere richting op is, vertellen mensen die daar verstand van hebben mij dat het een prettigere jetlag is dan van west naar oost te vliegen. Beide hebben ze allebei een goede nacht gehad en goed kunnen slapen. Vandaag hebben ze een prima indruk gemaakt tijdens de training; we hebben ze met elkaar laten wisselen. Ze zijn allebei beschikbaar voor morgen."

Lees meer over
Justin Bijlow Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties