Slot: "Ayase maakt de laatste weken wel een veel betere indruk"

Slot: "Ayase maakt de laatste weken wel een veel betere indruk"

De aftrap van de bekerfinale nadert en het lange wachten komt bijna tot een einde. Mats Wieffer is door zijn blessure niet inzetbaar en wordt vervangen door Ramiz Zerrouki. Verder heeft trainer Arne Slot geen gekke wijzigingen doorgebracht en begint Santiago Gimenez in de punt van de aanval.

"Aan het begin van de week voelde Mats iets in zijn bovenbeen", begint de trainer van Feyenoord tegenover ESPN over de afwezigheid van zijn middenvelder. "Dat leek heel erg mee te vallen en hij trainde gister ook mee met de verwachting dat hij de finale zou halen, maar toen hij een bal passte schoot het er eigenlijk weer iets meer in. Dan kun je de finale niet meedoen en dan is het vooral om het been rust te geven dat hij op krukken loopt, niet omdat hij het anders niet zou kunnen."

Of Gimenez zijn trainer wel eens heeft bedankt voor het vertrouwen door constant weer te mogen starten? "Het is niet dat ik denk dat hij er in grote wedstrijden staat, maar hij heeft aangetoond er in grote wedstrijden te staan. Ik heb al vaker uitgelegd dat je het gevoel moet hebben dat zijn concurrent het veel beter zou doen, maar nu moet ik wel eerlijk gezegd aangeven dat Ayase de laatste weken wel een veel betere indruk maakt dan de weken daarvoor."

Slot heeft er vertrouwen in dat Ueda volgend seizoen de eerste spits van Feyenoord zal zijn. "Zeker. Er zit een heel groot verschil in een speler die af en toe mag invallen of een speler die van het begin vertrouwen krijgt en elke week speelt. Hij zal niet de eerste speler zijn bij Feyenoord die sterker en beter wordt als hij gaat spelen. Wij zien op trainingen ook dat hij heel makkelijk het net vindt, maar dat tot op heden nog erg weinig deed in wedstrijden. Hij zal nog wel een stap moeten maken in zijn agressiviteit zonder bal, maar dat is wel iets wat spelers doen als ze meer gaan spelen. Maar zijn scorend vermogen heb ik geen twijfel over."

Lees meer over
Arne Slot Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties