Slory helpt Oranje Onder 17 met goal en assist aan finaleplaats EK

Nederland Onder 17 heeft zich zondagavond geplaatst voor de finale van het EK. De ploeg van Feyenoorders Jaden Slory, Antoni Milambo, Rainey Breinburg, Mike Kleijn en Fabiano Rust - die allemaal minuten maakten - won na strafschoppen van de leeftijdgenoten van Servië. Dat het op penalty's aankwam, was te danken aan Slory en Kleijn.

Met nog iets meer dan een kwartier te spelen leek Servië met een 1-2 voorsprong op de finale af te stevenen. Na een knappe actie en assist van Slory kwam Oranje eerder op 1-0, maar de Serviërs kwamen terug. Het was vervolgens echter opnieuw Slory die rond de middenlijn een tegenstander uitspeelde en de bal meegaf aan Kleijn. De middenvelder - in de rust in de ploeg gekomen voor Milambo - dribbelde de zestien in, waar hij de bal weer teruggaf aan Slory. Daarop kon hij in een keer binnenschieten: 2-2.

Dat was na negentig minuten ook de eindstand, wat geen verlenging, maar direct een penaltyserie opleverde. Basisspelers Slory, Milambo en Breinburg waren op dat moment al gewisseld en alleen invallers Kleijn en Rust stonden op dat moment nog op het veld. Kleijn nam de vierde penalty voor zijn rekening en scoorde, waardoor PSV'er Isaac Babadi de wedstrijd in de daarop volgende strafschop met een panenka kon beslissen.

Finale
En dus lonkt er een serieuze prijs voor de vijf Feyenoorders die actief zijn op het EK Onder 17 in Israël. De finale wordt woensdagavond (1 juni) om 18.00 uur gespeeld. Frankrijk, dat in de halve finale eveneens na penalty's won van Portugal, is daarin de tegenstander.