Slavia Praag en Maccabi Haifa boeken ruime overwinningen

Feyenoord ligt op koers om als groepswinnaar te overwinteren in de Conference League, maar is er nog niet helemaal. Eerst moet er nog een resultaat gehaald worden in de wedstrijden tegen Slavia Praag en Maccabi Haifa. Die ploegen boekten dit weekend allebei een ruime overwinning.

Slavia Praag
Slavia Praag deed dat op bezoek bij FK Pardubice, de nummer 14 (van de 16) van de Tsjechische competitie. De laagvlieger kreeg voor rust nog wel de kans om op voorsprong te komen, maar miste een strafschop. Na rust maakte Slavia wél de openingstreffer en liep het direct uit tot liefst 0-5. Michael Krmencik (2), Ondrej Lingr (2) en Ubong Ekpai waren de doelpuntenmakers in de wedstrijd die Slavia weer aan de koppositie in de competitie hielp.

Maccabi Haifa
Maccabi Haifa kreeg in eigen huis bezoek van hekkensluiter Kiryat Shmona. Door doelpunten van Din David, Mohammad Abu Fani, Tjaronn Chery en Omer Atzili werd die ploeg met 4-0 verslagen en klom Maccabi naar plek twee van de Israëlische competitie. De ploeg komt in de laatste speelronde van de groepsfase (9 december) op bezoek in De Kuip; eerst wacht voor Feyenoord de uitwedstrijd tegen Slavia (25 november).

Union Berlin
Union Berlin wist na de 3-1 nederlaag in De Kuip geen competitiewedstrijd meer weten te winnen en heeft ook de thuisnederlaag tegen Feyenoord niet goed verwerkt. Drie dagen nadat Cyriel Dessers de Rotterdammers in Berlijn de 1-2 zege bezorgde, werd de ploeg opnieuw getroffen door een late tegentreffer. Dit keer was het tegenstander 1. FC Köln dat daarmee op 2-2 kwam en nog een punt pakte. Eerder hadden Julian Ryerson en Grischa Promel ervoor gezorgd dat Union een vroege achterstand omzette in een 1-2 voorsprong, die dus echter geen stand hield.