Slavia na ruime zege vol vertrouwen richting 'Feyenoord-thuis'

Net als Feyenoord treedt ook tegenstander Slavia Praag donderdag vol vertrouwen aan in het voorlaatste groepsfaseduel in de Conference League. De ploeg heeft de koppositie in de Tsjechische competitie verstevigd door - net als in de vorige wedstrijd - met 5-0 te winnen.

Slavia nam het in eigen huis op tegen FK Jablonec. Die tegenstander speelt eveneens in de Conference League, waar het donderdag tegen AZ speelt, maar staat in de competitie op plek dertien (van de zestien). Slavia beleefde dan ook de makkelijke avond die op basis daarvan verwacht kon worden en stond bij rust al met 3-0 voor. Peter Olayinka, Jan Kuchta en Alexander Bah verzorgden die drie treffers.

Na rust nam Slavia gas terug en pas in het laatste kwartier vielen de laatste twee doelpunten. Invaller Ondrej Lingr nam die allebei voor zijn rekening. Met de 5-0 zege blijft de ploeg koploper in Tsjechië, met drie punten voorsprong op de nummers twee en drie. In de Conference League zou het zich - afhankelijk van de andere wedstrijd - bij een overwinning op Feyenoord kunnen verzekeren van overwintering. De Rotterdammers hebben in Praag een punt nodig om de eerste plek veilig te stellen.

Maccabi Haifa - Union Berlin
Als Feyenoord echter verliest, dan moet het in ieder geval hopen dat Maccabi Haifa thuis punten laat liggen tegen Union Berlin. De nummer twee van Israël kwam dit weekend niet in actie en heeft zich dus volledig kunnen voorbereiden op die Conference League-ontmoeting. Union Berlin voetbalde wel en won in eigen huis de stadsderby tegen Hertha BSC. Taiwo Awoniyi en Christopher Trimmel zorgden dat de eindstand van 2-0 al na een halfuur op het bord stond. Voor Union was het de eerste competitieoverwinning sinds de eerste nederlaag tegen Feyenoord (3-1 in De Kuip), die een maand geleden een vormdip inluidde.