"Situatie van Hendrix is enigszins vergelijkbaar met die van Til"

Feyenoord lijkt zich te gaan versterken met voormalig PSV-er Jorrit Hendrix. De middenvelder verruilde Eindhoven in januari 2021 voor een avontuur bij Spartak Moskou, maar daar mag hij een jaar later alweer worden verhuurd. David Sansun van RussiaFootballNews vertelde in gesprek met FR12.nl over de situatie van Hendrix.

Sinds hij ongeveer een jaar geleden naar Rusland verhuisde, maakte Jorrit Hendrix 22 keer zijn opwachting in het shirt van Spartak Moskou. Slechts vijf keer deed hij dat als basisspeler. "De sportief directeur die hem heeft aangetrokken stond niet op goede voet met de trainer", legde hij uit. "Hij zag in Hendrix een veelzijdige en goedkope optie, maar hij paste niet in de filosofie van de trainer. Inmiddels zijn ze allebei weg, maar ook bij de latere trainers kreeg Hendrix nooit de voorkeur."

Dat had verschillende redenen. "Hij heeft zijn kansen gehad, maar hij heeft nooit voldoende kunnen overtuigen om een basisplaats af te dwingen. Z'n prestaties waren niet uitzonderlijk goed of slecht, gewoon gemiddeld." Daarbij had Hendrix na zijn komst met Alex Kral (nu speler van West Ham United) en Russisch international Roman Zobnin stevige concurrentie. Ook is hij inmiddels voorbijgestreefd door de twee jonge Russische talenten Nail Umyarov en Ruslan Litvinov.

"Het voornaamste probleem is dat Hendrix niets uitzonderlijks toevoegt aan het team. In ieder geval niet genoeg om als buitenlander een plek in de selectie op te eisen." In Rusland mogen clubs maximaal acht buitenlandse spelers in de selectie opnemen. Momenteel zijn dat er voor Spartak negen, waardoor een verhuur van Hendrix een oplossing zou kunnen zijn. Eerder kon Feyenoord vanwege dezelfde regel Uros Spajic en dit seizoen ook Hendrix' ploeggenoot Guus Til naar Rotterdam halen.

"De situatie is enigszins vergelijkbaar met die van Til", legde Sansun verder uit. "Het verschil is natuurlijk dat Til vijftien miljoen euro heeft gekost en Hendrix slechts vijf ton. Spartak ziet echter ook dat Til het nu goed doet. Het doel van de verhuur is daarom hetzelfde: net als bij Til hoopt de club dat Hendrix zijn vorm hervindt bij Feyenoord, zodat hij zich in de kijker speelt en Spartak zijn transfersom kan terugverdienen." Met dat plan in gedachten zal de huurovereenkomst ook een koopoptie bevatten.

Also read

To vote on the poll, go to the original article here.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen