Wisselende meningen over Hendrix: "Ik vind het een stap voorwaarts"

Wisselende meningen over Hendrix: "Ik vind het een stap voorwaarts"

De interesse van Feyenoord in Jorrit Hendrix leidt tot veel vraagtekens in de media. Ook in de Feyenoordpodcast van RTV Rijnmond waren de meningen over zijn eventuele komst verdeeld. Dennis van Eersel vond dat er wat argumenten aan te voeren waren om hem te halen, maar daar was collega Sinclair Bischop het totaal niet mee eens.

"Ik vind hem niet bij dit Feyenoord passen", begon Bischop. "Ze voerden juist goed beleid door jonge, veelal buitenlandse spelers te halen. Dit is ook weer een huurspeler, ik heb liever dat daar iemand komt te staan waar Feyenoord de toekomst mee ingaat. Ze hebben nu de drie middenvelders die erin staan, Toornstra als back-up, Bassett komt erbij en je hebt nog jeugdspelers als Hartjes en Milambo. Als de nood echt aan de man is kan je ook nog schuiven met Pedersen of Geertruida. Ik zou het geld binnen houden. Ik heb zelfs twijfels of hij goed genoeg is voor Feyenoord."

Dennis van Eersel gaf aan er een stuk positiever in te staan. "Bij PSV was hij een stille kracht op het middenveld die onzichtbaar, maar wel heel belangrijk was. Guardado kreeg toen heel veel aandacht, maar ik vond Hendrix eigenlijk beter. Zeker voor de breedte, als je dat afzet tegen wat Feyenoord een halfjaar geleden op de bank had zitten, dan vind ik het een stap voorwaarts. Het past niet in het beleid om jonge spelers te halen, maar Feyenoord heeft ook wat ervaren krachten bij de selectie nodig om de balans in het elftal te houden. Zeker als het op huurbasis is en het niet teveel kost, vind ik dit niet zo verkeerd."

"Ik wel", ging Bischop daar tegenin. "Ik snap het beleid niet. Ze wilden Joey Veerman, waarmee ze eindelijk creativiteit zouden binnenhalen. Dan kom je bij Bazoer, ook een creatieve spelers. En dan kom je nu bij - met alle respect - een stofzuiger. Hij is nog minder creatief dan Kökcü en dat is juist het verwijt dat we hebben. Ik kan het totaal niet rijmen." De twee waren het er overigens over eens dat de prioriteit van Feyenoord niet op het middenveld moet liggen en dat versterkingen op de links- en ook rechtsbackpositie harder nodig zijn.

Met wie ben jij het eens over de mogelijke komst van Hendrix?
Lees meer over
Jorrit Hendrix
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties