Onbegrip over keuze voor Hendrix: "Bijna een betonvoetballer"

Onbegrip over keuze voor Hendrix: "Bijna een betonvoetballer"

Jorrit Hendrix lijkt de volgende versterking van Feyenoord te gaan worden. Technisch directeur Frank Arnesen bevestigde zondagavond dat hij de middenvelder, die van Spartak Moskou gehuurd moet worden met optie tot koop, graag zou binnenhalen als back-up achter Fredrik Aursnes. In de AD Voetbal Podcast werd met verbazing gereageerd op die transfer.

Zo noemde Maarten Wijffels de interesse van Feyenoord 'heel verrassend'. "Het was een wisselspeler bij PSV. Feyenoord gaat zich versterken met een speler die bij PSV weg mocht c.q. moest. Dat is een opmerkelijke gang van zaken. Misschien pakt hij het goed op en kan hij in een paar wedstrijden een belangrijke rol spelen, maar feit blijft dat Hendrix nooit een speler wordt waar je kapitaal mee gaat verdienen. Dat was toch juist een belangrijke insteek van Feyenoord bij hun transfers in deze periode."

Verslaggever Johan Inan haakte daarop in. "Nog los daarvan: van Joey Veerman naar Riechedly Bazoer, daar kon ik nog wel inkomen. Maar van Bazoer naar Hendrix vind ik lastiger te plaatsen. Die andere twee zijn toch een beetje sierlijke voetballers en dan kom je bij - ik zou hem bijna een betonvoetballer willen noemen - Hendrix uit."

"Voor Hendrix is het prettig", draaide Inan het om. "Die keert dan terug in de Nederlandse top. Bij Spartak hadden ze een buitenlandse speler te veel in de selectie volgens de regels daar, en Hendrix was de aangewezen persoon om te vertrekken. Ik begreep dat er ook interesse was uit Amerika, maar dat hij de voorkeur geeft aan Feyenoord."

Hendrix is een uitstekende breedte versterking
Lees meer over
Jorrit Hendrix
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties