Berger: ''Feyenoord moet schade aan Berlijnse Muur betalen''

Berger: ''Feyenoord moet schade aan Berlijnse Muur betalen''

Het kunstwerk 'Der Müde Tod' op de Berlijnse Muur werd door twee Feyenoordsupporters bewerkt met het woord Feyenoord. Het kunstwerk is inmiddels weer in bijna oorspronkelijke staat hersteld, maar de totale renovatiekosten zullen neerkomen op ongeveer 10,000 euro.

"De schade aan de beschermlaag blijkt groter dan gedacht. Hoe diep die is beschadigd, moet nog worden vastgesteld. Het verwijderen van de Feyenoord-graffiti was ingewikkelder dan het op het eerste gezicht leek en valt daarmee duurder uit dan verwacht’’, zo vertelt woordvoerder Hannah Berger van de Stiftung Berliner Mauer, de eigenaar van het beschilderde stuk Muur dat als belangrijk monument gezien wordt.

De stichting rekent op Feyenoord om de kosten te vergoeden, niet op de twee daders. "Veel geld voor de twee opgepakte twintigers ingeval van een veroordeling, maar een schijntje voor Feyenoord. Wij verwachten dat de voetbalclub de verantwoordelijkheid neemt voor zijn fans en de kosten draagt, maar tot nu toe hebben we niks gehoord’’, zo vervolgt Berger. De graffiti is niet de eerste keer dat de 1,3 kilometer lange Muur, die door 118 kunstenaars is vol geschilderd, beklad wordt: sinds 2015 wordt er al gekeken of er geen hek geplaatst kan worden voor De Muur, aldus het Algemeen Dagblad.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties