Sauer maakt indruk in groepsfase van WK Onder 20

Sauer maakt indruk in groepsfase van WK Onder 20

Voor jeugdspeler Leo Sauer zit het seizoen bij Feyenoord er al wat langer op. De jeugdinternational van Slowakije is namelijk mee naar het WK Onder 20 in Argentinië en maakt daar als 17-jarige een goede indruk.

In de groep met USA, Ecuador en de Fiji-eilanden is het Slowakije van Sauer op de derde plek geëindigd. Omdat de Slowaken bij de vier beste nummers drie zaten, mogen ze door naar de knock-out fase. Volgens de spelersstatistieken van de FIFA blinkt de Feyenoorder op meerdere vlakken uit in zijn elftal. Zo heeft hij de meeste assists (twee) gegeven, heeft hij de meeste ballen ontvangen (152) en dient hij als schakel tussen het middenveld en de verdedigingslinie door het vaakst de bal te ontvangen (63 keer).

Volgens het Twitter-account Football Wonderkids behoort de 17-jarige Sauer tot de uitblinkers van de groepsfase. Woensdagavond om 19:30 uur neemt Slowakije Onder 20 het in de laatste 16 van het toernooi op tegen de leeftijdsgenoten van Colombia. De winnaar neemt het in de kwartfinales op tegen het winnende elftal in het duel Engeland tegen Italië.

Uitslagen groepsfase
Fiji O20 - Slowakije O20: 0-4
Ecuador O20 - Slowakije O20: 2-1
Slowakije O20 - USA O20: 0-2

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties