''Sauer, Ivanusec en Minteh zien dit natuurlijk met lede ogen aan''

''Sauer, Ivanusec en Minteh zien dit natuurlijk met lede ogen aan''

Feyenoord begint tegen AZ in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker opnieuw met Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten. Kenneth Perez kan de keuze om een verdediger als aanvaller neer te zetten niet helemaal begrijpen. De Deen ziet het als een negatief signaal naar Luka Ivanusec, Leo Sauer en Yankuba Minteh. Perez had gekozen voor Igor Paixão als rechtsbuiten.

"Sauer, Ivanusec en Minteh zien dit natuurlijk met lede ogen aan. Zij denken: kan ik er dan echt helemaal niets van?", legt Perez uit tijdens de voorbeschouwing op het duel tegen AZ in gesprek met ESPN. "Paixão heeft best vaak rechtsbuiten gespeeld, dan zou ik hem daar posteren. Dan heb je de keuze uit die andere drie. En Minteh was de hoop in bange dagen tijdens de Champions League-campagne, dus hij had ook rechtsbuiten kunnen spelen."

Perez kon de uitleg van Slot om Nieuwkoop te gebruiken als rechtsbuiten tegen PSV voor het afstoppen van Sergiño Dest nog wel begrijpen. "De verklaring was de vorige keer: ik heb niemand tot mijn beschikking. Minteh was er toen niet, maar Ivanusec en Sauer wel. Dit is wel een teken dat het niet heel goed gesteld is met de buitenspelers. Nieuwkoop is een prima speler, die kan lekker rennen, is snel zat en wil hard werken. Maar van een buitenspeler verlang je toch iets meer...''

Reactie Slot
Slot legt uit waarom hij kiest voor Nieuwkoop. ''Omdat ik vind dat hij dat prima kan invullen. Ik maak mijn keuzes op basis van wat ik zie tijdens wedstrijden en op trainingen. Uiteraard missen wij Alireza en is een rechtsbuiten in de vorm van Dilrosun weggegaan. Dan blijven er een x aantal over, en dan vinden wij dat we met Bart en Igor op dit moment voor deze wedstrijd de beste keuze maken.''

De trainer is het er niet mee eens dat de keuze voor Nieuwkoop een signaal is naar de buitenspelers die nu gepasseerd worden. ''Nou.. dat zouden ze zo kunnen interpreteren. Het is niet de reden om het te doen. De reden is: je ziet invalbeurten van de spelers en je ziet ze trainen. Dan vinden wij dat op dit moment voor deze wedstrijd de beste keuze is'', sluit Slot het gesprek met Hans Kraay jr af.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties