Opstelling Feyenoord: Nieuwkoop weer als rechtsbuiten

Opstelling Feyenoord: Nieuwkoop weer als rechtsbuiten

Feyenoord heeft de opstelling voor de thuiswedstrijd tegen AZ bekendgemaakt. Trainer Arne Slot gaat met onderstaande namen een poging wagen om de halve finale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Het duel in een uitverkochte Kuip begint om 21:00 uur.

Wederom kiest Slot ervoor om met Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten te beginnen. De Feyenoorder speelde tegen PSV in de achtste finale van het bekertoernooi een uitstekende wedstrijd door Sergiño Dest uit te schakelen en aanvallend zijn steentje bij te dragen. Tegen FC Twente kreeg Nieuwkoop ook op die plek speelminuten.

De troefkaart Nieuwkoop werd ook in de slotfase in Alkmaar tegen AZ-back David Møller Wolfe uitgespeeld. ''Omdat ik een linksback bij de tegenstander zag die gedurende de wedstrijd steeds gevaarlijker werd'', legde Slot uit direct na de wedstrijd op het persmoment. ''Met Bart kan je daar een goed antwoord op hebben.''

Met Nieuwkoop als rechtsbuiten is er voor Calvin Stengs weer een plek weggelegd op het middenveld. Ramiz Zerrouki moet tegen AZ weer op de bank plaatsnemen. Slot was tevreden over het spel van de international van Algerije afgelopen weekend, maar zijn voorkeur gaat uit naar een middenveld met meer creativiteit. Stengs kan dat in de ogen van Slot brengen.

Ueda en Read
Voor Feyenoord is het goed nieuws dat Ayase Ueda weer beschikbaar is. De Japanner keert terug in de wedstrijdselectie na interlandverplichtingen. Givairo Read zit voor het eerst op de bank. De talentvolle zeventienjarige jeugdinternational maakt een goede ontwikkeling door en wordt daarvoor beloond. Read is een moderne, snelle en tevens atletische vleugelverdediger.

Opstellingen
Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Nieuwkoop, Gimenez, Paixão.
AZ: Ryan; Penetra, Bazoer, Goes, Møller Wolfe; Sugawara, Clasie, De Wit, Mijnans; Poku, Van Bommel.

Wissels
Feyenoord: Lamprou, Van Sas, Read, Beelen, Lopez, Zerrouki, Lingr, Milambo, Ivanusec, Minteh, Sauer, Ueda.
AZ: Owuso-Oduro, Martins Indi, Dantas, Sadiq, Belic, Addai, Van Brederode, Dekker, Lahdo, Esteves, Zeefuik, De Wit.

Opstelling Feyenoord: Nieuwkoop weer als rechtsbuiten
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties