Sauer debuteert voor Slowakije en verbreekt record

Leo Sauer heeft dinsdagavond zijn officiële debuut gemaakt voor Slowakije. De aanvaller van Feyenoord kreeg speelminuten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Noorwegen. Sauer kwam tien minuten voor tijd in het veld en zet hiermee de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Sauer is de jongste debutant ooit geworden voor Slowakije. Sinds 1939 stond die eer op naam van oud-aanvaller Frantisek Vysocky, die 18 jaar, 3 maanden en 18 dagen oud was toen hij voor het eerst zijn land vertegenwoordigde. Sauer deed het acht dagen eerder, waardoor de buitenspeler het record nu in handen heeft.

Voor Sauer is het een seizoen dat niet snel meer vergeten gaat worden. De talentvolle rechtspoot maakte zijn debuut in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam, wist direct zijn eerste officiële doelpunt te maken voor de stadionclub. Maakte zijn eerste minuten in de UEFA Champions league en verlengde zijn contract tot medio 2028.

Slowakije wist het duel met 1-1 gelijk te spelen nadat het in de eerste helft op achterstand kwam door een doelpunt van Alexander Sørloth. Drie minuten voor tijd wist Ondrej Duda de gelijkmaker binnen te schieten. David Hancko begon op de bank en kwam in de tweede helft binnen de lijnen.