''Gimenez gaat een goede aankoop worden''

''Gimenez gaat een goede aankoop worden''

Justin Bijlow zat niet bij de uiteindelijke selectie van Oranje en dat was voor vriend en vijand verbazingwekkend nieuws. Cor Pot vertelt bij FC Rijnmond waarom hij de keuze van bondscoach Louis van Gaal ergens wel begrijpt.

"Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik Bijlow niet goed vind keepen. Hij lijkt wat onzeker, maar ik weet niet wat er met hem aan de hand is. Vroeger heerste hij in de zestien, maar nu twijfelt hij. Bijlow moet weer die flair en de bluf krijgen. Misschien is hij bang om wéér geblesseerd te raken. Hij moet zijn eigen stijl blijven keepen, want dat is zijn kracht", aldus Pot.

Over de reservespits van Feyenoord maakt Pot zich minder zorgen. "Santiago Gimenez gaat een goede aankoop worden. Zo'n doelgerichte spits heb ik lang niet gezien. Daar ben ik gecharmeerd van. Hij gaat een grote worden", zo vertelt Pot, die daarnaast ook tevreden is over Sebastian Szymanski. "Hij heeft op mij een goede indruk gemaakt."

Analist Geert den Ouden licht David Hancko eruit als goede aankoop: "Hij heeft een mooie drive en speelde zowel linksback als centrale verdediger. Als je kijkt wat hij brengt, dan staat er met hem een stevige gast met een goed postuur. Bovendien komt hij net als Tyrell Malacia in de zestien van de tegenstander."

Uitnodiging van Slot
Pot vertelt verder in het praatprogramma dat hij en Dick Advocaat een uitnodigign hebben ontvangen van trainer Arne Slot. ''We zijn laatst uitgenodigd om op dinsdag bij een training te gaan kijken en daarna te lunchen.'' De eerste afspraak ging uiteindelijk niet door. ''Op datzelfde moment werd Arnesen uitgenodigd en wij vonden dat podium voor hem belangrijker omdat hij afscheid ging nemen. Toen hebben wij gezegd: ’We doen het een andere keer'.''

Presentator Bart Nolles vroeg zich af of er een speciale reden voor was. ''Gewoon uit respect naar ons toe. Dat vind ik wel heel netjes van Slot”, aldus Pot, die niet meer beschikbaar is om weer elders aan de slag te gaan. ''Het moet gewoon klaar zijn. Ik ben klaar nu. Er is een jongere generatie die sneller en moderner denkt, en die moet je ook de tijd en kans geven. Niet weer ertussen gaan lopen.”

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties