''Rotterdam wordt gezien als een blinde vlek''

''Rotterdam wordt gezien als een blinde vlek''

Bondscoach Louis van Gaal staat bekend als een echte ajacied, maar opvallend genoeg maakten en maken onder zijn bewind als bondscoach juist heel veel Feyenoorders deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Een insteek die in 2014 de derde plek op het WK opleverde. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam is dat ook opgevallen en had Van Gaal in het verleden bijna als trainer aan de slag zien gaan in Rotterdam. "Die Louis is natuurlijk ettelijke keren gevraagd voor Feyenoord."

"Ik liep toen een beetje rond bij die club: 'net niet, net wel'. In die periode dat ze hem vroegen en hij altijd nee zei. Stel nou: Louis had 'ja' gezegd?" Gespreksgenoot Michel van Egmond: "Sowieso heel veel spektakel. Dat speelde ongetwijfeld in de periode dat Bert van Marwijk trainer was bij Feyenoord. Een groter contrast kon je natuurlijk niet hebben". aldus Van Egmond in de Dick Voormekaar podcast.

"Van Marwijk was heel succesvol; de langstzittende trainer in de historie. Dat is sowieso al een standbeeld waard als je dat lukt, maar het was niet de man van de sprankelende uitspraken", zo vervolgt Van Egmond. De schrijver vraagt zich af of Van Gaal wel had gepast bij Feyenoord. "Voor een kleine groep Feyenoorders, of een grote groep, het is maar net aan wie je het vraagt, denk ik dat het onacceptabel zou zijn geweest. Maar er zijn ook zat supporters die de afgelopen jaren 'we hebben toch iemand als Louis nodig' gezegd hebben. 'Dan gaat er eindelijk iets gebeuren'. Het Amsterdamse sentiment speelt dan toch een rol om het niet te doen."

"Ik denk dat hij zichzelf ook gewoon te goed vond om het te gaan doen. Zijn vrouw is natuurlijk Rotterdams: die had het prachtig gevonden", zo vervolgt Krabbendam. "Hij kijkt als bondscoach wat het best is voor een elftal en waar een verleden bij een bepaalde club veel minder een rol speelt. Waarom Bijlow er nu wel bijzat en niet tijdens het EK? Omdat Stekelenburg opeens moest keepen. Dat is toch gek?" Krabbendam verzucht: "Rotterdam wordt gezien als een blinde vlek, natuurlijk." Onder Louis van Gaal lijkt daar bij het Nederlands elftal dus, wederom, verandering in te komen.

Lees meer over
Oranje Tyrell Malacia Justin Bijlow Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties