Rome neemt veiligheidsmaatregelen en bewaakt fonteinen

Rome neemt veiligheidsmaatregelen en bewaakt fonteinen

Officieel mogen er geen supporters van Feyenoord aanwezig zijn in Rome. De lokale autoriteiten bereiden zich toch voor op de komst van aanhangers van de Rotterdamse club. De stad Rome neemt de komende dagen veiligheidsmaatregelen rondom het duel in de tussenronde van de Europa League. Dit melden Italiaanse media.

Woensdag gaat een speciaal veiligheidsplan in werking. Rome gaat onder meer populaire toeristische locaties extra bewaken, waaronder de grote pleinen en fonteinen. Afgelopen seizoen waren er ook supporters van Feyenoord in Rome, die werden door de politie allemaal naar de buurt Shamrock begeleid, waar in verschillende kroegen de wedstrijd live gevolgd kon worden.

In april vorig jaar waren er ook geen supporters welkom, maar degenen die er waren hebben zich gedragen. Het positieve gedrag van de Feyenoorders heeft er helaas niet voor gezorgd dat er dit jaar uitsupporters welkom zijn. Het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken stelde opnieuw een verbod in. Het duel tussen AS Roma en Feyenoord begint donderdagavond om 21:00 uur in Stadio Olimpico, dat volledig is uitverkocht.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties