Roemloos afscheid dreigt voor clubloze Jørgensen

Roemloos afscheid dreigt voor clubloze Jørgensen

Nicolai Jørgensen was mede verantwoordelijk voor het eerste kampioenschap van Feyenoord sinds achttien jaar. De Deen had een belangrijk aandeel in het bereiken van de titel onder Giovanni van Bronckhorst in het jaar 2017. Na zijn periode in De Kuip is zijn carrière in een slop geraakt en dreigt op 32-jarige leeftijd een roemloos afscheid van het profvoetbal.

''Ik wachtte op een mooi avontuur in het buitenland. Een mooi avontuur voor mij en mijn familie, waarin we terecht zouden komen op een leuke plek'', vertelt de oud-Feyenoorder in het programma Klubben van Discovery+. ''Maar er is geen mooie bestemming voorbijgekomen. Ik zou zeggen dat ik nu op een punt ben gekomen waarin het moeilijk gaat worden.''

Jørgensen hoopte lang op een avontuur buiten Europa, nadat hij eerder in verband werd gebracht met onder meer Vitesse. ''De opties die ik zag waren de Verenigde Staten en Australië. Maar ik ben bang voor beesten en Thomas Kristensen liet me een foto zien van toen hij daar nog speelde. Er lag een python van vier meter op een speelplaats. Toen had ik zoiets van: het wordt Verenigde Staten.''

''Dus tenzij er een wonder gebeurt en ik die kans krijg, denk ik dat ik klaar ben met voetbal'', vertelt Jørgensen, die nog twee transferperiodes geduldig wacht op de juiste club. ''De laatste kans voor mij is komende zomer, anders is het voorbij.'' Na vijf seizoenen bij Feyenoord speelde Jørgensen nog voor Kasimpasa en FC Kopenhagen. Sinds 2022 zit de spits zonder club.

Lees meer over
Nicolai Jørgensen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties