Rijnmond voorspelt: "Komst Bjørkan gaat wel goedkomen"

Rijnmond voorspelt: "Komst Bjørkan gaat wel goedkomen"

Feyenoord heeft Fredrik André Bjørkan nog altijd niet uit het hoofd gezet. De Rotterdammers deden afgelopen zomer een vergeefse poging om de Noorse linksback naar De Kuip te halen, maar hopen hem deze winter alsnog over te nemen van Bodø/Glimt. Frank Stout noemde zijn komst zelfs al 'zo goed als zeker'.

Stout liet de naam van Bjørkan vallen in de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond. "Er komt zo goed als zeker een nieuwe Noor naar Feyenoord", begon hij, daarmee refererend aan Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes, die afgelopen zomer al aangetrokken werden. "Zoals ik begrijp gaat dat voor de winterstop wel goedkomen. Hij komt transfervrij, is Noors international en is bevriend met Pedersen en Aursnes die een goed woordje voor hem gaan doen", aldus Stout, die Bjørkan omschreef als 'een aanvallende linksback die lekker kan lopen'. "Zoals Pedersen."

Bjørkan zal voor veel Feyenoorders geen onbekende naam meer zijn; afgelopen zomer wilde de club hem ook al inlijven. "Maar toen was er op een gegeven moment geen geld meer", blikte Sinclair Bischop terug. "Het was toen ook zo dat Haps op de allerlaatste seconde van de transferwindow wegging. Als hij eerder was vertrokken, hadden ze hem misschien al kunnen halen."

Opvolger Malacia
Bischop ziet de mogelijke komst van Bjørkan als een goede zet van Feyenoord. "Ze hebben wel behoefte aan een linksback", stelde hij. "Het is niet ondenkbaar dat Malacia na een goed jaar, waarin hij international is geworden, een stap gaat maken. Dan is het handig als je vanaf de winterstop iemand al een halfjaar kan laten wennen, om er daarna te kunnen staan."

Helemaal zeker is de komst uiteraard nog niet en Stout voegde dan ook aan de discussie toe dat Feyenoord wel haast dient te maken. "Hij is transfervrij in januari en Bodø/Glimt doet het hartstikke goed in Europa", doelde hij op de Conference League-prestaties van Bjørkans club. De ploeg is namelijk koploper van groep C, nadat onder meer het AS Roma van Rick Karsdorp met liefst 6-1 verslagen werd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties