RET en NS zetten extra vervoer in voor mogelijke huldiging

RET en NS zetten extra vervoer in voor mogelijke huldiging

De NS adviseert om aanstaande maandag niet met de trein naar Rotterdam te reizen, tenzij je van plan bent om naar de huldiging van Feyenoord te gaan. Dit advies komt voort uit de verwachting dat de club een dag eerder landskampioen zal worden in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in De Kuip.

De NS voorziet 'heel veel drukte' van voetbalsupporters in de treinen op maandag, als Feyenoord daadwerkelijk kampioen is geworden. Om deze drukte te kunnen opvangen heeft de NS al aangekondigd dat er maandag meer en langere treinen zullen worden ingezet rond Rotterdam. Reizigers wordt geadviseerd om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

De RET laat zondag rond de wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles extra openbaar vervoer in Rotterdam rijden. De vervoerder rijdt met langere voertuigen en bij extreme drukte komen er meer metro’s bij. Ook tijdens het duel in De Kuip laat de RET een extra tramlijn rijden: lijn 12. Vanwege werkzaamheden rijdt de tram vanaf metrostation Maashaven.

Door de huldiging op het stadhuis aan de Coolsingel zal het centrum die dag afgesloten zijn. Reizigers dienen daarom rekening te houden met omleidingen rondom het Hofplein en de Coolsingel tot 17.00 uur. Om de drukte op te vangen, zullen er tussen 09.00 uur en 16.00 uur extra metro's rijden en supporters kunnen vanaf 09.00 uur terecht op de Coolsingel.

Scholieren maandag vrij
Op donderdag tijdens de raadsvergadering zal Judith Bokhove, gemeenteraadslid van GroenLinks in Rotterdam, een voorstel indienen om leerlingen de mogelijkheid te geven om "Feyenoord-vrij" te zijn. Zolang het mogelijk is om rekening te houden met toetsen en examens, vindt Bokhove dat leerlingen de kans moeten krijgen om de huldiging van Feyenoord bij te wonen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties