Rake vrije trap Taabouni levert Feyenoord overwinning op

Feyenoord heeft de besloten oefenwedstrijd tegen RC Strasbourg weten te winnen (0-1). De Rotterdammers en de nummer negentien van de Ligue 1 maakte er in de eerste helft geen spektakelstuk van. De tweede helft was van een hoger niveau. Mohamed Taabouni maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Feyenoord begon de oefenwedstrijd met een mix van ervaring en jeugdig talent. Leo Sauer maakte zijn eerste minuten als basisspeler. De 18-jarige Dermane Karim begon samen met Ezequiel Bullaude en Orkun Kökcü op het middenveld. Gernot Trauner was ziek waardoor Mats Wieffer als centrale verdediger opereerde in Portugal. Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat Javairô Dilrosun meer als aanvallende middenvelder speelde en hij zocht regelmatig de diepte in de punt van de aanval.

In het Estádio Algarve stadion kreeg aanvaller Ludovic Ajorque de eerste grote kans van de wedstrijd. Ofir Marciano wist oog in oog met de speler van RC Strasbourg redding te brengen. Feyenoord had vervolgens de meerderheid van het balbezit, maar wist amper iets te creëren. De eerst grote kans voor de Rotterdammers kwam dan ook uit een standaardsituatie. David Hancko kopte hard in, maar zijn inzet kon met moeite verwerkt worden tot een corner. De Slowaak behoorde samen met Kökcü tot de betere spelers op het veld.

Slot bracht tijdens de rust een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Ook nu een mix van ervaring en jeugdig talent. Met als meest opvallende naam de 17-jarige talentvolle Mike Kleijn, die op het laatste moment een uitnodiging ontving om mee te gaan op trainingskamp. De Fransen waren het begin van de tweede helft fel en dat leverde een aantal overtredingen op. Uit één van de vrije trappen wist Feyenoord te scoren. Het was Taabouni die mocht aanleggen en vervolgens prima binnenschoot met een harde knal in de verre hoek.

In het restant van de wedstrijd probeerde Feyenoord vooral het spel te maken. De club was echter niet bij machte om het de verdedigers van RC Strasbourg heel lastig te maken. Al was Gimenez dichtbij met een schot op de lat. De Rotterdammers mogen vooral blij zijn dat het geen blessures heeft overgehouden aan de wedstrijd. De Fransen klapten er regelmatig bovenop. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd miste Gimenez vrij voor de keeper nog een opgelegde kans op de 2-0.

Vrijdag staat de volgende besloten oefenwedstrijd op het programma. Rennes is dan de tegenstander. Het is nog niet bekend hoe laat er wordt afgetrapt tegen de Franse club.