Pusic: "Hij heeft werkelijk alles aangegrepen om beter te worden"

Pusic: "Hij heeft werkelijk alles aangegrepen om beter te worden"

Quinten Timber werd deze week met met een plaats in de selectie van het Nederlands elftal beloond voor zijn goede prestaties. De middenvelder van Feyenoord is dit seizoen een zeer belangrijke speler in het elftal van Arne Slot en dat is te danken aan die ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. Marino Pusic is niet verrast met de stappen die de 22-jarige middenvelder heeft gemaakt.

"Toen wij Quinten naar Feyenoord haalden, zagen we natuurlijk wel bepaalde potentie in hem", verklaart Pusic in gesprek met ESPN. "Bepaalde voorwaarden moet je hebben om je verder te kunnen ontwikkelen, niet alleen maar in team tactisch en fysiek aspect, maar voornamelijk op het niveau van voetbalintelligentie. En op het mentaliteitsniveau. Dat zijn wel bepaalde factoren waarop iemand zich verder kan ontwikkelen en stappen kan maken."

Pusic is onder de indruk van de stappen die Timber heeft gemaakt. "Hij heeft werkelijk alles aangegrepen in de afgelopen periode om beter te worden. Zowel op fysiek- en conditioneel gebied, maar ook op de tactische elementen, positionering op het veld, doeltreffender zijn en ik vind dat het een speler is die niet alleen potentie heeft, maar ook mentaliteit heeft om zich verder te ontwikkelen. Hij heeft wel alles aangegrepen om dat te doen."

Arne Slot
De voormalig assistent trainer van Feyenoord denkt ook dat de ontwikkeling te danken is aan Arne Slot, want hij weet precies hoe om te gaan met spelers die veel potentie hebben. "Absoluut. Het inzicht hebben in iemand zijn kwaliteiten, waar iemand nu staat en wat er nodig is om vervolgstappen te maken. Dat kan Arne uitstekend. Dan volgt uiteraard de dagelijks arbeid die nodig is om vervolgstappen te kunnen maken."

Fysieke kwaliteit
De ontwikkeling van Timber heeft te maken met meerdere dingen, maar Mario Been ziet vooral zijn fysieke ontwikkeling. "Hij kan nu tegenwoordig drie wedstrijden in een week spelen, terwijl dat in het begin een heel groot probleem was. Dat heeft ook met je fysieke inhoud te maken en het licht zien met wat er nodig is om te slagen als topspeler. Zo zie ik hem in potentie wel een stap maken. Met name door zijn fysieke kwaliteiten."

Dynamisch
Rene Hake werkte met Timber bij FC Utrecht en ziet welke stappen hij heeft gemaakt. "De factor tijd speelt een grote rol denk ik. Hij kwam van Jong Ajax naar FC Utrecht, dus dat was al een verschil qua intensiteit. Daar had hij in het begin best moeite mee. Dat heeft hij bij Utrecht in een korte tijd heel erg goed opgepakt. Je ziet hem nu ook veel dynamischer worden met het spel naar voren. Die jongen heeft een ontzettend goede ontwikkeling doorgemaakt. Ik denk dat dat ook een onderdeel is van zijn talent."

Met zeven doelpunten en zeven assists laat Timber zien ook te hebben gewerkt aan zijn rendement. Hake vindt dat hij daardoor veel dynamischer is geworden. "Ik heb er met Arne destijds ook over gesproken. Ik denk dat hij met kansen creëren, goals maken ook het dynamische aan zijn spel toevoegt. Op die manier zie je dat de aanvallende kwaliteiten ook wel bij hem aanwezig zijn."

Lees meer over
Marino Pusic Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties