Priske: ''Wij zullen op zoek gaan naar een vervanger, intern of extern''

Priske: ''Wij zullen op zoek gaan naar een vervanger, intern of extern''

Brian Priske is enthousiast over de talenten die rondlopen bij Feyenoord. De Deen noemde afgelopen weekend Gjivai Zechiël als voorbeeld en is ook benieuwd naar wat Chris-Kévin Nadje de komende maanden nog meer te bieden heeft. De aanwinst kwam over uit Frankrijk en tekende een contract tot medio 2028 in De Kuip.

"Nadje is een ruwe diamant die nog geslepen moet worden op bepaalde punten", vertelt Priske over de eerste minuten van de middenvelder in gesprek met Voetbal International. "Wat natuurlijk volkomen normaal is als je van het derde niveau van Frankrijk komt. Maar ik heb al leuke dingen gezien van hem. Hij legt er veel energie in en zijn balveroveringen waren goed."

Priske is een trainer die graag kijkt naar de jeugdopleiding en doet dat ook bij Feyenoord. Mats Wieffer is vertrokken voor een miljoenenbedrag naar Engeland en dat geeft ook weer mogelijkheden voor spelers die al onder contract staan in Rotterdam. "Wij zullen op zoek gaan naar een vervanger, intern of extern. We streven er altijd naar om de selectie beter te maken."

"Maar ik zag tegen Dordrecht bijvoorbeeld ook een goede Antoni Milambo. Quinten Timber ligt er nog even uit, maar die gaat hopelijk deze week meer en meer trainen'', vervolgt Priske zijn verhaal. De Deen verwacht echter wel dat Feyenoord de transfermarkt opgaat voor een vervanger. ''Als we Wieffer vanuit de huidige selectie kunnen vervangen, zou dat perfect zijn. Maar we moeten ook presteren in de Eredivisie, de beker én de Champions League..."

3-4-3

Wanneer Feyenoord de transfermarkt op gaat, moeten het wel spelers zijn die passen in het nieuwe systeem van de Deen. De huidige spelers reageren positief op de wijzigingen. "Het was niet moeilijk om sommige jongens te vertellen dat er nu iets anders van ze verwacht wordt. Ze pakken het eigenlijk heel erg snel op. Zowel de wingbacks als de twee 10'en. Tijdens de meetings die we gehad hebben en vooral tijdens de trainingssessies merk ik dat ze zich heel snel aanpassen aan dit systeem."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties