Pot over vergelijking met vorig seizoen: "Appels met peren"

Pot over vergelijking met vorig seizoen: "Appels met peren"

Het verschil tussen het Feyenoord van het vorige en het huidige seizoen had bijna niet groter kunnen zijn. Waar trainer Dick Advocaat er een behoudende spelopvatting op nahield, wil Arne Slot het (teruggekeerde) publiek juist vermaken met dominant en aantrekkelijk voetbal. Volgens Cor Pot, assistent onder Advocaat, mag die vergelijking echter niet gemaakt worden. "Appels met peren", noemde hij het in FC Rijnmond.

Pot schoot al snel in de verdediging en benoemde dat Slot over ander spelersmateriaal beschikt dan hij met Advocaat. "Dick wilde zelf Guus Til ook al hebben", vertelde hij. "Daar hebben we ook contact mee gehad, maar hij wilde niet zo snel al terug naar Nederland. Dat vond hij een blamage ten opzichte van AZ en zichzelf, dus dat ging niet door."

Hij ging verder: "Over Sinisterra hebben we negen maanden niet kunnen beschikken, Jørgensen was ieder moment geblesseerd en Fer op de vreemdste momenten ook. Centraal hadden we Botteghin en Spajic. Ze zijn er met Trauner op vooruit gegaan, die speelt echt alles naar voren toe. Het is echt een heel sterke verdediger, een goede aankoop. Op rechtsback hebben ze ook een goede aankoop met veel loopvermogen (Pedersen, red.). Dan heb je al wat anders staan."

Spelopvatting
De kritiek kwam vorig seizoen echter ook voort uit het defensieve spel onder Advocaat. Ook daar nam Pot het voor Advocaat op. "De spelintentie hangt ook af van de spelers die je hebt. Dick neemt niet onnodig risico. Kijk naar de top van Europa: Atlético Madrid, en zo zijn er nog een paar", stelde Pot, die direct werd tegengesproken door Harry van der Laan. "Dat is een van de meest defensieve ploegen, maar de Engelse ploegen spelen bijna allemaal met pressie, Bayern München durft dat, Real Madrid, Barcelona."

Het verwijt dat het voetbal van Feyenoord niet leuk was om naar te kijken, werd door Pot verklaard door het feit dat er geen publiek in de stadions zat. Daarbij wees hij opnieuw op zijn selectie. "Om het spel zelf te maken, moet je heel creatieve spelers hebben. Berghuis was een van de weinigen. Daar is nu Sinisterra bij gekomen, maar hadden wij niet. Die heeft gewoon negen maanden niet gespeeld bij ons."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties