'Poolse middenvelder Szymanski in beeld bij Feyenoord'

'Poolse middenvelder Szymanski in beeld bij Feyenoord'

Sebastian Szymanski is in beeld om het middenveld van Feyenoord te versterken. Dat weet 1908.nl te melden. De 23-jarige Pool zou in eerste instantie op huurbasis moeten worden aangetrokken.

Szymanski heeft nog een langlopend contract bij Dinamo Moskou, maar kan daar vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne (tijdelijk) vertrekken. Feyenoord hoopt de speler eerst voor één seizoen te kunnen huren, om vervolgens te kijken of een langer verblijf mogelijk is. In Moskou ligt hij eigenlijk nog vast tot en met 2026.

Szymanski is een linksbenige aanvallende middenvelder, die ook lager op het middenveld en op de vleugels uit de voeten kan. Hij werd opgeleid door Legia Warschau, waar hij enkele jaren in de basis stond voor hij in 2019 voor 5,5 miljoen euro werd overgenomen door Dinamo Moskou. Daar was hij afgelopen seizoen goed voor 6 goals en 8 assists in 27 wedstrijden. Zijn huidige marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op 14 miljoen euro.

Daarnaast is Szymanski vijftienvoudig Pools international, nadat hij eerder al alle vertegenwoordigende jeugdelftallen doorliep. In die 15 interlands scoorde hij 1 keer en gaf hij 2 assists.

Lees meer over
Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties