Poll: Wie is de ideale linksback voor Feyenoord?

Poll: Wie is de ideale linksback voor Feyenoord?

Arne Slot heeft in de laatste week vóór de winterstop zijn ideale basiselftal nog altijd niet gevonden. Dat is niet zo gek ook, als je ziet dat Feyenoord deze zomer aan een compleet nieuw elftal moest bouwen. De puzzelstukjes lijken langzaam in elkaar te vallen, al is het nu de vraag wie de ideale linksback is voor dit Feyenoord. Een overzicht.

Dat Slot geen vertrouwen heeft in Fredrik Bjørkan, is inmiddels wel duidelijk. De Rotterdammers hoopten eind vorig jaar al op de handtekening van de 24-jarige Noor, maar toen tekende hij transfervrij bij het Duitse Hertha BSC. Na tien wedstrijden in zes maanden koos Bjørkan eieren voor zijn geld en tekende hij deze zomer alsnog bij Feyenoord. De Rotterdammers huren de linksback voor één seizoen met een optie tot koop van drie miljoen euro.

Toch lijkt het verblijf van de Noor in De Kuip van korte duur. Alles wijst er namelijk op dat Bjørkan na slechts één duel (waarin hij na 69 minuten gewisseld werd) in de winter weer terugkeert naar Hertha. De linksback is in de pikorde ingehaald door Quilindschy Hartman. De pas twintigjarige jeugdexponent van Feyenoord viel afgelopen donderdag geweldig in tegen Lazio (1-0) en stond met een knappe pass op Santiago Gimenez aan de basis van de enige en beslissende treffer van de wedstrijd.

Hartman speelde negentig minuten in de uitwedstrijd tegen Lazio (4-2) en viel in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz (6-0) ruim een half uur in. De linksback stond daarnaast in de basis tegen RKC Waalwijk (0-1 winst) en maakte in de wedstrijden tegen FC Emmen (4-0 winst) en Go Ahead Eagles (3-4 winst) zijn opwachting als invaller. Slot is voorzichtig met Hartman, die afgelopen zomer in de voorbereiding pas zijn eerste minuten na een zware blessure maakte. Ook Marcos López, die San Jose Earthquakes voor iets meer dan één miljoen euro inruilde voor Feyenoord, heeft zichzelf nog niet definitief in de basis kunnen spelen.

De Peruaan begon goed aan zijn tijd in De Kuip, maar speelde de afgelopen week tegen Sturm Graz (1-0 verlies) en Lazio twee matige wedstrijden. López zal Hartman steeds dichterbij voelen komen, al heeft Slot ook Dávid Hancko een aantal keer op de linksbackpositie geprobeerd. De Slowaak maakt eigenlijk altijd een goede indruk en is dus een zekerheidje onder Slot. Als Hancko op de flank staat, dan speelt Jacob Rasmussen in het centrum naast Gernot Trauner. De Deen doet het na een wat stroef begin de laatste tijd naar behoren en lijkt het Slot steeds moeilijker te maken wat betreft de invulling van de linksbackpositie.

Wie zie jij het liefst als linksback?
Lees meer over
Fredrik Bjørkan Dávid Hancko Jacob Rasmussen Quilindschy Hartman Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties