Personele problemen bij Shakhtar Donetsk: slechts twee verdedigers inzetbaar

Personele problemen bij Shakhtar Donetsk: slechts twee verdedigers inzetbaar

Shakhtar Donetsk heeft afgelopen week voldoende vertrouwen kunnen tanken voor de eerste ontmoeting met Feyenoord. Op dinsdag opende het de tweede seizoenshelft met een 1-4 zege op FK Minaj en vijf dagen later werd Metalist 1925 met liefst 0-7 verslagen. Toch verloopt lang niet alles in aanloop naar donderdag vlekkeloos.

Trainer Igor Jovicevic wilde op de clubwebsite van Shakhtar geen verband leggen tussen de 0-7 zege van zondagmiddag en het komende affiche tegen Feyenoord. "We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Aan Feyenoord hebben we niet gedacht, ons enige doel was winnen om het gat met Dnipro-1 (de koploper, red.) te verkleinen. Hoe de wedstrijd uiteindelijk uitpakte, is alles waar je als trainer van droomt. We hebben drie belangrijke punten gepakt en kunnen ons nu richten op Feyenoord."

Personele problemen
Daarin is vooral de vraag hoe de Oekraïeners het verdedigend gaan invullen. Van de vier verdedigers die speelden tegen Metalist 1925, is er donderdag slechts één beschikbaar. "We hebben een probleem achterin en we zijn nog steeds aan het puzzelen over hoe we dat kunnen oplossen. We zijn onze beide backs, Yukhym Konoplya en Bogdan Mykhaylichenko en centrale verdediger Valeriy Bondar kwijt door een schorsing en missen Eduard Kozik door een blessure." Naast dat viertal is verdediger Maryan Faryna pas net terug van een blessure, terwijl Mykola Matvienko ziek is.

"Van onze verdedigers kunnen we alleen rekenen op Lucas Taylor en Yaroslav Rakitskyi", vertelde Jovicevic verder. "De komende vier dagen moeten we uitvinden hoe we een degelijk en competitief elftal kunnen opstellen tegen een zeer sterke tegenstander. Ik heb de wedstrijd van Feyenoord (tegen FC Groningen, red.) gezien. Ik zag hun tempo, hun uitblinkers... het gaat lastig worden voor ons. Maar wij geloven dat het onmogelijke mogelijk kan worden, dus we zullen ervoor vechten. Dat is het minste wat we kunnen doen."

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties