Performance manager trots op fysieke ontwikkeling Kökcü

Performance manager trots op fysieke ontwikkeling Kökcü

Orkun Kökcü is zich helemaal aan het waarmaken bij Feyenoord. De talentvolle middenvelder van de Rotterdammers speelt al een aantal maanden in een nieuwe rol en de puzzelstukjes vallen in elkaar. Kökcü is vooral in de zomer bezig geweest om zich fysiek te ontwikkelen. De laatste weken valt zijn kracht en fitheid enorm op.

Reden genoeg voor performance manager Leigh Egger om een groot compliment uit de delen aan Kökcü: ''Ik hou hier van! Hongerige jonge spelers die elke dag hard en slim werken om grote prestaties te leveren tijdens een wedstrijd'', schrijft de man die mede verantwoordelijk is voor de fitheid van de Feyenoord-selectie, op sociale media.

Op de beelden die de 28-jarige Egger heeft gedeeld is duidelijk te zien dat hard werken loont. Kökcü kreeg in het verleden wel eens de kritiek dat hij geen versnelling heeft, maar rekende hier tegen AZ definitief mee af. Tegen AZ pikte de international van Turkije de bal op en verhoogde het tempo om zijn tegenstanders af te schudden, iets dat uiteindelijk ook lukt. Ook zijn duelkracht is toegenomen, zo blijkt uit beelden tegen Union Berlin.

De ontwikkeling van Kökcü valt mening voetballiefhebber al langer op, zo ook analist Pieter Zwart van Voetbal International. ''Kökcü heeft een grote stap gemaakt in zijn ontwikkeling. Hij is veel meer bij het spel betrokken. Het aantal balcontacten, het aantal passes en het aantal succesvolle passes op de helft van de tegenstander zijn bijna verdubbeld ten opzichte van de vorige twee seizoenen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe rol.''

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties