''Pedersen had daar met zijn loopvermogen en diepgang beter gepast''

''Pedersen had daar met zijn loopvermogen en diepgang beter gepast''

Bij Feyenoord TV werd teruggeblikt op de verloren uitwedstrijd van Feyenoord tegen AZ. Analist Rory de Groot was te gast om zijn licht te laten schijnen over die wedstrijd.

De Rotterdammers creëerden over de hele wedstrijd gezien weinig doelrijpe kansen. "Dat klopt. Ze waren wel dominant in balbezit en bijna constant op de helft van AZ, zeker de tweede helft is AZ er nauwelijks meer uitgekomen. Die loerden echt op de counter en ze speelden vanaf het begin eigenijk al de lange bal, dus ze hadden echt een aanpassing gedaan in vergelijking met de wedstrijd in De Kuip: toen probeerden ze echt nog op te bouwen. Die hadden hun les geleerd, ze speelden heel snel."

"Wat ze heel slim deden was de rechtsback naast de twee centrale verdedigers zetten, waardoor de buitenspelers, Toornstra en Sinisterra, naar voren werden gelokt tot in de hoeken van de zestien. Daarna was het tikkie terug en dan de lange bal waardoor zowel de aanval als het middenveld vanwege het pressen heel erg naar voren stond. Zo ontstond er een soort gat tussen de aanval en het middenveld. Daar probeerde AZ in te spelen en er dan overheen te klappen. Dat pakte zeker in de eerste helft een paar keer goed uit. Daar komt ook die eerste goal uit voort."

Tactiek Slot
Zowel Lutsharel Geertruida als Jens Toornstra speelden heel erg naar binnen toe. "De linkerkant lag daardoor helemaal open. Het idee was dat Wijndal en Karlsson met die spelers mee naar binnen zouden gaan, waardoor hun grote kracht, die linkerflank met de overlappingen van Wijndal, uitgeschakeld zou worden." Maar die opzet mislukte.

In de eerste helft ging Feyenoord zelf de bal nog vaker dan gebruikelijk over de eigen linkerflank spelen. "Toen Pedersen er in de tweede helft inkwam was daar veel meer dynamiek, werd het daar veel meer breed gehouden en was er veel meer diepgang. Met name door Pedersen die er ook vaak goed doorheen kwam. Achteraf had Pedersen daar met zijn loopvermogen en zijn diepgang beter gepast tegenover Wijndal."

De strafschoppen
"Het zijn twee penalty's die je volgens de VAR-regels zou mogen geven, want er is sprake van 'contact'. De Wit duwt Hendrix weg met de platte hand op de borstkas en daarna kun je door de camera standpunten niet zien of er nog enig contact is bij de voet of zo. Volslagen belachelijk dat je die tegen krijgt. Echt onbegrijpelijk", aldus De Groot.

De Rotterdammers leken na die onverwachte achterstand echter wel behoorlijk lang van slag. De Groot: "Na die eerste penalty viel het nog best wel mee, toen hadden ze nog redelijk de controle, maar tien minuten later, na die tweede penalty, knakte het wel. Daarna werd het even totale chaos: die derde die dan nog afgekeurd wordt en veel opstootjes. Ze waren het echt volledig kwijt."

"Tot die eerste penalty had Feyenoord het helemaal onder controle en kwam AZ niet tot nauwelijks over de middenlijn heen. Eigenlijk zat Feyenoord toen goed in de wedstrijd."

Lees meer over
Marcus Holmgren Pedersen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties