Pedersen en Bjørkan ontvangen oproep voor Noorwegen

Pedersen en Bjørkan ontvangen oproep voor Noorwegen

Feyenoorders Marcus Pedersen en Fredrik Bjørkan zijn opgeroepen voor de laatste Nations League-wedstrijden van de Noorse nationale ploeg. De backs maakten afgelopen jaar al vaak samen deel uit van de selectie en zijn er ook nu dus allebei weer bij. Ook oud-Feyenoorders Fredrik Aursnes en Omar Elabdellaoui ontvingen een uitnodiging.

Pedersen maakte op 1 september 2021, kort na zijn transfer naar Feyenoord, zijn debuut voor Noorwegen en deed sindsdien in elke wedstrijd mee. In de dertien interlands die hij speelde was hij twaalf keer basisspeler. Voor Bjørkan staat de teller tot dusver op zes interlands, waarvan drie als basisspeler.

Noorwegen is op dit moment koploper in Groep 4 van League B van de Nations League. Om die positie te behouden zal het in de laatste wedstrijden moeten winnen van Slovenië (uit) en Servië (thuis). Overigens kwalificeerden de Noren zich níét voor het WK, dat twee maanden later gespeeld wordt.

Lees meer over
Fredrik Bjørkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties