Parkeren in wijk naast De Kuip niet meer toegestaan

Parkeren in wijk naast De Kuip niet meer toegestaan

Vanaf woensdag, als de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma staat, kunnen supporters niet meer parkeren in De Veranda, de wijk vlak naast de Kuip. Parkeren mag daar precies negentig minuten voor niet-bewoners en dat is te kort om een volledige wedstrijd te kunnen bekijken. Parkeerwachters zullen extra streng gaan controleren.

De gemeente Rotterdam wil zo de parkeeroverlast terugdringen en het gebruik van fiets en OV stimuleren. Het zou gaan om een overlast van 300 a 400 extra auto's per thuiswedstrijd. Het is een proef die minimaal tot 1 juli 2022 zal duren.

Er worden voorlopig geen andere alternatieven voor de supporters ontwikkeld. "In deze proef richten we ons puur op het terugdringen van auto's in dit gebied en zijn mogelijke alternatieven niet meegenomen’’, aldus een woordvoerder van de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. "Maar dat wil niet zeggen dat het later niet alsnog aan bod komt, zeker in relatie tot Feyenoord City, waar dit ook onderdeel van is. Er zijn wel vijfhonderd extra fietsnietjes rondom het stadion geplaatst." Veel Supporters zien het als 'supportertje pesten', zo meldt het Algemeen Dagblad.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties