''Over het algemeen kies ik vaak voor dezelfde jongens''

Arne Slot heeft veel stof om over na te denken na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De trainer zag zijn ploeg een stuk minder spelen in de thuiswedstrijd, die uiteindelijk met 2-0 werd gewonnen. Slot wil na afloop nog niet aangeven of hij zijn ideale formatie op het middenveld heeft gevonden.

''Nee, dat kan ik nu nog niet zeggen. Fredrik is heel kort bij ons. Hij moest een week geleden gelijk starten omdat Alireza geblesseerd was. Over het algemeen kies ik vaak voor dezelfde jongens'', vertelt Slot in gesprek met ESPN. ''Zeker als ik daar tevreden over ben en als er geen aanleiding is om dat te veranderen. Hij kan goed spelen op de positie van Jens, maar Jens is een van mijn fitste spelers. Dus voor vandaag vond ik het heel logisch om dezelfde jongens weer op te stellen.''

''Helaas hadden ze niet exact dezelfde energie als afgelopen donderdag. Je kan zeggen dat het vermoeidheid is, maar als je ziet hoe ze de tweede helft toch nog gelopen hebben om kansen te creëren. Die hebben we veel gehad. Daarom vond ik het vandaag wel een mooie overwinning, omdat de afgelopen weken de eerste, tweede of derde kans erin ging. Nu hadden we zeven kansen nodig. Het was dus mooi om te zien, nadat ze zoveel hebben gegeven, dat ze de tweede helft nog zoveel kunnen pushen om de 1-0 en 2-0 te maken.''

Slot heeft in de rust aangegeven om vooral via de vleugels te spelen. ''Ik vond dat we de eerste helft een aantal keer te geforceerd op zoek gingen door het midden. Dat deden we de tweede helft ook nog een keer, waar de grootste kans van Go Ahead uiteindelijk uit voortkwam. Dus hebben we de nadruk gelegd om via de zijkanten te spelen. De tweede helft vond ik ons beter aan de bal. We hebben veel kansen gecreëerd, alleen was het vrij vervelend dat we lang moesten wachten totdat de eerste erin ging.''

Bryan Linssen
De aanvaller krijgt na zijn twee goals de complimenten van de trainer. ''Linssen heeft al op allerlei manieren gescoord. Hij vult het echt heel goed in. Hij maakt goals en levert assists en levert samen met Guus Til enorm veel arbeid. Bryan is een slimme speler, die elk seizoen weer goed is voor de nodige goals.''